Jágr překvapil mladé hokejisty. Neměli by mít za vzor 50letého dědka, vtipkoval

Jaromír Jágr

Hokejová legenda Jaromír Jágr u mantinelu a sršící radami

Hokejista Jaromír Jágr se zúčastnil akce Škola hokejových talentů, aby potěšil začínající hráče a snad je i něco naučil. Celá událost se nesla v příjemné atmosféře, dobrou náladu měla očividně i legendární „osmašedesátka“.

Ve čtvrtek Jaromír Jágr své Rytíře z Kladna krátce „vyměnil“ za poněkud mladší hráče, které překvapil v útrobách stadionu v Kralupech nad Vltavou. V rámci akce Škola hokejových talentů tu probíhá všestranný trénink nových českých nadějí.

Mladí hráči se tak mohli těšit z přítomnosti žijící hokejové legendy, která jim během tréninku dávala své rady. „Bez tvrdýho tréninku, bez dřiny a bez sebeobětování ostatních věcí nemáš úspěch,“ řekl vítěz z legendárního Nagana a druhý nejproduktivnější hráč v NHL všech dob.

Právě tvrdý trénink, který leckdo považoval až za šílenost i posedlost, k Jágrovi a jeho kariéře vždy neodmyslitelně patřil. „Za naší doby jít si zahrát fotbal nebo jít běhat s kamarádama, to se teď počítá jako trénink. My jsme to brali jako zábavu, v tom jsme měli obrovskej náskok,“ zmínil Jágr.

Za Kladno stále válí

Zároveň se pak sám pousmál nad tím, že pro dnešní mladé hokejisty už není takovou ikonou, jako tomu bylo před lety. „To by bylo smutný, kdyby měli vzor v padesátiletym dědkovi,“ rozesmál se před novináři.

Jágr v únoru oslaví své padesáté narozeniny, přesto je stále pro mnoho hokejistů velkou inspirací. Hrající majitel Kladna v současné probíhající sezóně své Rytíře nadále táhne. V 17 odehraných zápasech si připsal šest branek a sedm asistencí. Je tak třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Kladno je však v tabulce nejvyšší české hokejové ligy na předposledním 14. místě.

O projektu zmíněné hokejové školy se více dozvíte v pátek ráno v pořadu Nový den, který můžete sledovat od 6:15 na CNN Prima NEWS.

Tagy: