Sražený motorkář, jízda na červenou i drogy. Brnem se proháněla auta jako v akčním filmu

V ulicích Brna se odehrála automobilová honička jako z akčního filmu.

Nehoda v Brně, auta se naháněla v ulicích

V ulicích Brna se odehrála automobilová honička jako z akčního filmu. Za plného provozu se tam mezi ostatními řidiči naháněly posádky dvou vozů. A s předpisy si rozhodně hlavu nelámaly. Jedno z aut při ujíždění dokonce srazilo motorkáře. Policisté teď vyzývají svědky zběsilé jízdy, aby se jim co nejdříve ozvali.

Nebezpečná jízda na červenou, kličkování v protisměru, čtyři nabouraná auta, sražený motorkář a minimálně čtvrtmilionová škoda. Tohle všechno mají na svědomí posádky dvou vozů, které se několik minut naháněly v ulicích Brna.

„Vše odstartovalo na čerpací stanici v brněnských Vinohradech, odkud ve vysoké rychlosti vyrazili do okolních ulic. Následně projeli kolem bývalých židenických kasáren, aby si to namířili na Gajdošovu ulici,“ líčil redakci CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR Jihomoravského kraje Petr Vala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velká dopravní nehoda v New Yorku: Po srážce dvou autobusů záchranáři ošetřili 80 zraněných

Záběr z křižovatky s Táborskou ulicí – obě auta přijela do kolony. Ve chvíli, kdy posádka druhého z vozů vyběhla, první, 25letý řidič, šlápl na plyn a rozjel se hlava nehlava. Jeho hazard ale nejhůře odnesl nicnetušící motorkář, do kterého řidič zezadu narazil a doslova ho vymrštil do vzduchu.

Jízdu ukončil náraz do aut

Záchranáři museli zraněného motorkáře okamžitě transportovat do nemocnice. Ani touto nehodou to ale pro oba mladé řidiče neskončilo. Jejich nebezpečná jízda Brnem pokračovala dál. „Během chvilky projeli ulicemi Otakara Ševčíka, Černovická, Svatopetrská. Další riskantní počínání ukončil až náraz do zaparkovaných automobilů v ulici Za Mostem,“ pokračoval Vala.

Zatímco dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, jiné to už bylo s testem na drogy. Jednatřicetiletý šofér tmavého SUV měl mít v sobě kokain a marihuanu. „Případ je brněnskými policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, kdy ale zároveň není vyloučeno, že se právní kvalifikace může ještě zpřísnit,“ doplnil policejní mluvčí.

A to třeba na obecné ohrožení. Policisté nyní žádají všechny svědky, které nebezpečná jízda mladíků ohrozila, aby se jim neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Zároveň uvítají i případné záznamy z palubních kamer projíždějících řidičů.

Tagy: