Jatka u Marjinky. Ruský voják předstíral smrt, ukrajinský dron ho odhalil, ukazují záběry

Ruský voják kvůli ukrajinským dronům předstíral smrt.

Ruský okupant předstíral mrtvého

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda nadále zadržuje ruský nápor u doněcké Novomychalivky. Za jeden týden tam zlikvidovala více než 60 okupantů, k tomu zničila čtyři nepřátelské tanky i další obrněná vozidla. Z nejnovějšího videa je patrné, že někteří ruští vojáci předstírají smrt, aby se zachránili před hrozbou ukrajinských dronů. Často jim to ale není nic platné. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Divoké záběry demolice ruských útočných skupin a jejich vybavení v okolí doněcké Novomychalivky. Jeden z okupantů se pokusil hrát mrtvého, což našeho operátora přinutilo sestoupit (s dronem) co nejníže, aby se ujistil, že nepřítel smrt skutečně předstírá. Nyní už okupant nic předstírat nemusí,“ konstatovala 79. brigáda na svém Telegramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak začala válka na Ukrajině? Zlomový byl rok 2014, o osm let později Rusko rozpoutalo masakr

Na videu je skutečně vidět ruský voják, který nehybně ležel na zemi v neobydlené oblasti. Přes hlavu měl přetažený neidentifikovaný vojenský materiál, aby mu nebylo vidět na hlavu. Ukrajinský operátor proto snesl dron skoro k zemi, aby se přesvědčil, že okupant stále žije. Potom na něj shodil další bombu.

Ukrajinská 79. brigáda je v posledních týdnech v okolí Novomychalivky mimořádně aktivní, přičemž likviduje jednoho ruského vojáka za druhým. O tom svědčí skutečnost, že se zmíněné vojenské skupině podařilo za jeden červnový týden zneškodnit více než 60 okupantů. Ve stejném časovém úseku navíc u Novomychalivky zničila ještě čtyři ruské tanky, další tři obrněná vozidla a tři dělostřelecké systémy. I v tomto případě 79. brigáda svá tvrzení doložila autentickými záběry.

Novomychalivka leží v Doněcké oblasti jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Dron roztrhal ruský tank na kusy, ukazují záběry. Masivní explozi nepřežila většina posádky

Tagy:
válka smrt vojáci dron voják Ukrajina drony ztráty Rusko Donbas granát Doněcká oblast Marjinka Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychalivka