Záběry úderu na ruské vojáky. Okupant se po výbuchu křižoval, poté na něj spadl další granát

Jeden z ruských okupantů se krátce po výbuchu křižoval.

Úder ukrajinských dronů na ruské okupanty

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda provedla v Doněcké oblasti sérii úderů namířených proti ruské pěchotě i těžké technice nepřátel. Využila k tomu bezpilotní letouny. Jednoho z okupantů nezachránila ani víra v Boha. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Úspěšný lov na ruské obrněnce. Granáty (ukrajinské 79. vzdušné výsadkové brigády) shozené z dronu zničily jeden ruský tank a dvě BTR,“ uvedl kyjevský generální štáb ve svém prohlášení na sociální síti X. Na záběrech je vidět definitivní likvidace několika poničených strojů okupantů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin oznámil ruské podmínky pro konec války. „Standardní agresorská sestava,“ řekli Ukrajinci

Další video sdílela samotná 79. brigáda. „Naši operátoři bezpilotních letounů vyhlašují den otevřených dveří pro ruské okupanty, kteří se snaží zaútočit na naše pozice. Jeden z nich tváří v tvář smrti náhle začal věřit v Boha. To si měl ale rozmyslet dříve – ještě předtím, než vzal zbraň a odjel do cizí země zabíjet Ukrajince. Nebudeme mít žádné slitování,“ okomentovala jednotka dronový úder na ruskou pěchotu.

Ze zveřejněných záběrů na Facebooku je vidět, že některé bomby vybuchovaly Rusům přímo pod nohama. Jeden z okupantů se krátce po explozi křižoval. Jak ovšem zmínili ukrajinští obránci, jeho víra v Boha mu nebyla nic platná. Netrvalo dlouho a k vojákovi dopadl další granát.

Je velmi pravděpodobné, že k úderům došlo nedaleko od Novomychalivky, což je doněcká obec, která leží jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry dronového úderu na ruský obrněnec. Exploze vymrštila jednoho z okupantů do vzduchu

Tagy:
válka vojáci dron voják Ukrajina bůh drony Rusko Donbas těžká technika Doněcká oblast Marjinka Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychalivka