Je libo výlet do Bradavic? V CNN Prima Gaming vyrazíme i do virtuálního Českého Švýcarska

Fanoušci kouzelnického světa Harryho Pottera zažili na jaře druhé Vánoce. Vyšla totiž jedna z nejočekávanějších her letošního roku – Hogwarts Legacy. Zkrátka nepřišli ani milovníci českých luhů a hájů, kteří se dočkali vylepšené verze tuzemského titulu Someday You'll Return. Obě hry si představíme v nové epizodě herního pořadu CNN Prima Gaming. Premiérové díly vysíláme každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele měli tento týden mimořádně napilno. Hned v prvním tématu vyrazili na koštěti do Bradavic, aby si vyzkoušeli, jaké to je studovat jeden semestr ve škole čar a kouzel. Celkem jsme ve hře Hogwarts Legacy strávili necelých 50 hodin a vyzkoušeli prakticky všechno, co si pro náš autoři nachystali. Podrobnou recenzi i videorozbor Hogwarts Legacy si můžete přečíst zde.

Posléze jsme z kouzelnického světa zamířili na pražský Smíchov, konkrétně do studia Bohemia Interactive. Tam nás přivítal vývojář Jan Kavan a šéf „bohemky“ Marek Španěl. kteří představili vylepšenou verzi hry Someday You'll Return. Jakých změn se dočkal hororový titul odehrávající se v českých lesích a co s tím má společného jedna z nejstarších českých herních firem? Zeptali jsme se těch nejpovolanějších.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tisíce hodin práce. Vyšel český dabing do hry Kingdom Come: Deliverance, jak vznikal?

Ve finálním tipu na hru si blíže představíme „simulátor Martina Kupky“. Dopravní strategie Transport Fever 2 totiž zamířila i na herní konzole a otestuje váš um spravovat husté dopravní sítě, od železnic a dálnic po aerolinky či vodní trasy. To vše nejen v evropských kulisách, ale také na území Ameriky či Asie.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy:
Amerika CNN počítačové hry Asie výlet videohry videohra Harry Potter pořady CNN Prima NEWS gaming Martin Kupka J. K. Rowlingová herní konzole Smíchov Gaming Jan Kavan Bohemia Interactive CNN Prima Gaming Národní park České Švýcarsko Škola čar a kouzel v Bradavicích Hogwarts Legacy Someday You'll Return