Je mužem z lidu. Fanoušek pozval krále Karla III. na pivo, ten ho odpovědí zaskočil

Camilla a Charles při ochutnávce piva

Král Karel III. je nejpřipravenější následník

Na tento moment 36letý Daniel Walker nezapomene. V červenci vyrazil za přáteli na skleničku, když zahlédl v té době ještě prince Charlese, který se účastnil zahajovacího ceremoniálu Her Commonwealthu. Muž nezaváhal a na budoucího panovníka zavolal – nabídl mu, zda by nezašel na pivo. Princova odpověď přihlížející pobavila a na internetu se začala virálně šířit.

„Je to něco, o čem bych mohl mluvit do konce života,“ zavzpomínal Walker na legendární výměnu názorů s nyní již novým britským králem. Video, které celou situaci zachytilo, bylo natočeno 28. července. Nyní se však stalo virálním, upozornil web The New York Post.

„Zrovna jsem skončil v práci a šel jsem na skleničku za kamarády. Hleděl jsem si svého, když jsem ho najednou uviděl,“ pokračoval rodák z Birminghamu. Říkal si, že když už jde na pivo, tak se člena královské rodiny optá, zda by se k němu nepřipojil. Karel III. mával lidem v davu, když náhle Walker vyhrknul: „Charlesi, nechceš jít na pivo?“

Nejstarší syn Alžběty II. se s podivem ptal, co muž křičel. Walker proto svou nabídku zopakoval, načež se král rozzářil. „Kam?“ odpověděl s grácií. Lidi v okolí jednoslovná a vtipná odpověď rozesmála. „Musíte mi něco doporučit,“ dodal panovník. Walker byl tím, že mu Karel III. odpověděl, zaskočen.

„Zpočátku si zřejmě myslel, že ho někdo hecuje. Jsem dost vysoký a křičel jsem, proto byla jeho první reakce možná trochu nezdvořilá,“ vzpomínal Brit. Když ale otázku zopakoval, nemohl uvěřit, že mu současný král odpověděl. Tím však Walkerovo setkání s členem královské rodiny neskončilo. Tvrdí, že mu ochranka krále sdělila, aby chvíli počkal, že se s ním chce následník trůnu setkat.

Správný Brummie kluk

„Chystal se odejít, ale pak mě uviděl a natáhl ke mně ruku, načež se mě zeptal, co dělám za práci,“ vyprávěl digitální marketér. „Poznamenal, že jsem ‚správný Brummie kluk‘,“ dodal Walker s odkazem na britský slangový výraz pro člověka z Birminghamu. Následně mu panovník popřál hodně štěstí. Tímto gestem si Karel III. získal jeho sympatie.

„Lidé nevidí všechny dobré věci, které udělal, protože vždy hledají jen ty negativní. Já si ho však velmi vážím. Viděl jsem jeho lidskou stránku,“ rozplýval se nadšený fanoušek. Nyní doufá, že jeho pozvání nový král v budoucnu skutečně přijme. Pod videem se nyní šíří vzkazy lidí, kteří gesto Karla III. oceňují.

Uživatelé se shodují, že již není rozmazleným princem, ale mužem z lidu. „Budoucí král má čas na lidi,“ uvedl jeden z nich. Další doplnil, že rád vidí v Karlovi III. trochu lidskosti. „Získává si mě,“ podotkl jiný fanoušek. Jedna uživatelka následně připsala příhodu, ke které údajně došlo, když jí bylo 17 let. „Je opravdu vtipný. Potkala jsem ho a zeptala se, jestli bych si mohla vzít jednoho z jeho synů. Odpověděl: ‚Vyber si,‘“ tvrdila.

Tagy: