Je to nový začátek, v některých průzkumech máme přes 5 procent, řekl Špidla ke sjezdu ČSSD

Vladimír Špidla

360° 9.6.2023

Myslím, že sjezd ČSSD bude nový začátek, příprava je docela intenzivní. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl expremiér a dlouholetý člen sociálních demokratů Vladimír Špidla. Dvoudenní kongres v Plzni, na němž si strana zvolí nové vedení, se koná o víkendu již od soboty.

„Chystají se programová prohlášení. Podle mě ČSSD ve Sněmovně chybí. Když se pohybuji mezi lidmi, tak to jasně cítím,“ řekl Špidla ve vysílání CNN Prima NEWS a zmínil, že se sjezd může stát pro sociální demokracii novým začátkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Povede Šmarda ČSSD i po sjezdu? Jeho vyzyvatel volá po důraznější kritice vládních kroků

Sociální demokraté vypadli z dolní komory Parlamentu po posledních volbách v roce 2021, když zůstali pod pětiprocentní hranicí se ziskem 4,65 procenta. V posledních průzkumech se většinou pohybují mírně nad 4 procenty. „Některé průzkumy nám ale ukazují 5,5 procenta, a někdy dokonce ojediněle i víc,“ zdůraznil Špidla.

Pravdou je, že například některé jarní volební modely sociálním demokratům predikovaly těsný návrat do Sněmovny.

Podívejte se na celý rozhovor s Vladimírem Špidlou (ČSSD), který v pořadu 360° na CNN Prima NEWS hovořil především o budoucnosti sociálních demokratů. Jejich dvoudenní sjezd v Plzni, na němž si zvolí nové vedení, odstartuje již v sobotu.

Tagy: