Jen počkej, zajíci. Zvíře před ruským vojákem zachránil ukrajinský granát. Video oblétlo svět

Králík

Ukrajinský granát zachránil zajíce před ruským vojákem

Ukrajinská 66. mechanizovaná brigáda sdílela kuriózní záběry z okupovaného území. Na videu je vidět ruský voják, který si nesl uloveného zajíce z lesa. Po explozi granátu chycený savec využil situace a okupantovi doslova vyskočil ze sevření. Materiál sdílelo i ukrajinské ministerstvo obrany, přičemž uživatelé na sociálních sítích vymýšlejí nejrůznější vtipy. Zmíněna byla i narážka na kultovní sovětský animovaný seriál Jen počkej, zajíci!.

„Podívejte se na krátký film s názvem ‚Jak byl statečný zajíc zachráněn před orkem‘. Ke zranění zvířete nedošlo jen díky granátu od našeho 1. mechanizovaného praporu,“ glosovala video ve svém prohlášení na Facebooku ukrajinská 66. mechanizovaná brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Měsíční jatka na Ukrajině a absolutní rekord. Rusové za říjen ztratili 23 tisíc vojáků

Kuriózní záběry zveřejnilo také tamní ministerstvo obrany. „Žádné zvíře neutrpělo zranění,“ sdělilo na sociální síti X. Na videu, které pořídil průzkumný bezpilotní letoun ukrajinské armády, je vidět ruský voják. Ten procházel lesem v nespecifikované okupované oblasti. V ruce držel zvíře připomínající zajíce či divokého králíka.

Jenže dřív, než se voják dostal do ruského táboru, kde by zvíře zřejmě naporcoval, explodoval mu pod nohama granát. Je možné, že jej svrhl jeden z ukrajinských dronů. Stejně tak mohl být připevněn v lese za šňůru jako nástraha. Po výbuchu zajíc využil nepřehledné situace, okupantovi se vysmekl a doslova skočil pryč do bezpečí.

Video se rozšířilo na sociálních sítích. Uživatelé na kuriózní situaci vymýšlejí nejrůznější vtipy. Některé jsou spojené s králíky, kteří mizí v klobouku. Další naráží na známý seriál Jen počkej, zajíci!, který lze považovat za východní verzi amerického Toma a Jerryho.

Tagy: