Jiří Antoš, první Milionář mezi námi: Ještě po revoluci jsme prali na valše

Jiří Antoš

První Milionář mezi námi – Jiří Antoš: Ještě po revoluci jsme prali na valše

Už dnes ve 21:35 budou moci diváci televize Prima sledovat první díl celosvětově úspěšné reality show Milionář mezi námi, ve které si sedm českých milionářů vyzkouší život dobrovolníka. Na týden opustí svoji rodinu, podnikání i kreditní karty a s pouhými 550 korunami se vypraví do cizího města, aby zde pomáhali potřebným a na konci své týdenní mise jim ze svého věnovali statisíce korun.

Prvním z milionářů mezi námi bude Jiří Antoš, majitel Mirakula, největšího zábavního parku v Česku. Reality show ho zavede do Ostravy. Bude pracovat jako dobrovolník pro neziskovou organizaci Mens Sana, jejímž prostřednictvím poznal rodinu muže, který má kvůli pracovnímu úrazu doživotně poškozený mozek. Zapojí se do činnosti problémové čtvrti Bedřiška i romského Boxing King Klubu plného boxerských talentů. Pozná tak příběhy lidí z opačného konce společenského žebříčku.

S kůží na trh ale musel jít i on sám. V kontrastu s životy těch, kterým pomáhají dobročinné organizace, ukazuje reality show Milionář mezi námi i život samotných milionářů. Nechá diváky nahlédnout nejen do jejich rodin a domů, ale otevře i jejich třinácté komnaty.

Podnikatel Jiří Antoš byl v pondělí ráno také hostem pořadu Nový den na CNN Prima NEWS, ve kterém prozradil nejsilnější momenty z natáčení reality show. „Celé natáčení bylo hodně silné. Vše bylo jinak, než jsem zvyklý. Ale absolutně nejsilnější moment přišel, když jsem dělal pomocného trenéra v boxerském ringu, především pro žáky.“

Zpětně ale milionáře podle jeho slov nic po natáčení nezměnilo a pracovní koloběh ho zase vtáhl tam, kde přestal. „Zaměstnávám vězně ve výkonu trestu a nechci říct, že jde o nějakou dobročinnost, ale vlastně jim musíte také pomáhat. Dávám jim pak práci i po výkonu trestu,“ prozradil Antoš.

Jiří Antoš se netají tím, že se nenarodil se zlatou lžičkou v ústech. K milionům se vyučený truhlář vypracoval svojí houževnatostí, schopností dobře investovat a spořivostí. Možná až extrémní. Jeho žena totiž ještě po revoluci nevěděla, jaké to je, prát v automatické pračce.

„Na začátku jsem všechny vydělané peníze cpal zpátky do podnikání. Moje žena tehdy ještě prala na valše. Když se jí rozbil rámeček a požádala mě, abych ho vzal na dílnu opravit, styděl jsem se a koupil jí pračku,“ vzpomíná milionář Antoš.

Svoji manželku potrápil i během natáčení. „Do tohoto projektu se musela zapojit i moje rodina, a moje žena nemá publicitu vůbec ráda. Byl velký problém ji přemluvit,“ přiznává s tím, že účasti v projektu nelituje. „Asi to není pro každého, ale pro mě to byla radost a nepřenosná zkušenost. Poznal jsem silné příběhy a díky nim získal přátele a prožil, co bych normálně neprožil,“ dodává.

Podnikatelům doporučil dvě pravidla, která je mohou posunout k vytouženému úspěchu. „Když chce být člověk úspěšný, nesmí zapadnout. A co je hodně důležité – neplést si obrat se ziskem a své peníze s cizími,“ řekl na závěr v pořadu Nový den.

Co tvrdého podnikatele v Ostravě dohnalo k slzám? Jak se s minimálním obnosem dokázal postarat o sebe a o potřebné? Jak silné momenty prožil? A kolik peněz rozdal? Sledujte už dnes ve 21:35.

Vše o pořadu Milionář mezi námi na iPrima.cz

Podívejte se, co prozradil Jiří Antoš v pořadu Nový den:

Tagy: