Karlovarský kraj má konečně hejtmana, je jím Kulhánek. Při volbě chyběl jen Váňa

Petr Kulhánek

Karlovarsko má nového hejtmana

Zastupitelé Karlovarského kraje v pondělí zvolili hejtmanem Petra Kulhánka (za STAN). Stalo se tak více než dva měsíce po krajských volbách. Koalice bude mít v 45členném zastupitelstvu 25 hlasů. Tvoří ji zastupitelé ze STAN, Pirátů, koalice ODS/KDU-ČSL, hnutí Místních, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 – Starostové našeho kraje.

Pondělního jednání zastupitelstva se účastnilo 44 ze 45 zastupitelů, chyběl jen Josef Váňa (ANO). Kulhánek dostal ve volbě 24 hlasů, sám se hlasování zdržel.

Dosavadní náměstkyně hejtmana Jana Mračková Vildumetzová (ANO) navrhla jako protikandidáta dosavadního hejtmana Petra Kubise (ANO), který, jak řekla, získal dvojnásobný počet preferenčních hlasů než Petr Kulhánek. Návrh ale podpořilo jen 19 zastupitelů.

Osm let dělal primátora Karlových Varů

„Mohu slíbit plné nasazení a ti, kdo mě znají, ví, že moje trvale udržitelné tempo je vysoké, a věřím, že i moji kolegové jej budou dodržovat. Vždy jsem ctil a preferoval princip partnerství a otevřené a přívětivé komunikace. Na principu partnerství jsme postupovali i při skládání koalice. Tento princip bych rád preferoval nejen zde, ale zejména k celé administrativě krajského úřadu,“ řekl po zvolení Kulhánek.

Od roku 2006 je členem zastupitelstva města Karlovy Vary. Také je členem hnutí Karlovarská občanská alternativa (KOA), které v roce 2010 vyhrálo komunální volby. Kulhánek byl zvolen primátorem, v této funkci vydržel až do roku 2018. Od roku 2012 zasedá i v zastupitelstvu Karlovarského kraje (zvolen na kandidátce TOP 09 a STAN).

Tagy: