Kate se vrátila ke královským povinnostem. Jen týden po oznámení o ukončení chemoterapie

Princezna Kate se vrací ke svým královským povinnostem.

Princezna Kate se vrátila k pracovním povinnostem

Princezna Kate se v úterý po delší pauze vrátila ke svým královským povinnostem. Na hradě Windsor uspořádala setkání své charitativní organizace Královská nadace prince a princezny z Walesu. K povinnostem se přitom vrátila jen týden po oznámení o ukončení léčby chemoterapií, informují britská média.

„Princezna z Walesu, společná patronka Královské nadace prince a princezny z Walesu, ve středu odpoledne uspořádala setkání na hradě Windsor,“ cituje oficiální vyjádření soudního oběžníku Sky News, který dokumentuje zapojení a angažmá královské rodiny, ať už na veřejnosti nebo za zdmi paláce.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate rozvířila internet. Za vším stojí nevinná zmínka o tom, kdy se stane královnou

Kensingtonský palác potvrdil, že jde od ledna o první zmínku o tom, že Kate pracuje. Na začátku roku byla nejprve hospitalizována kvůli operaci břicha, o několik týdnů později diagnostikovali lékaři rakovinu. Ze setkání palác nezveřejnil žádné fotografie ani podrobné informace, o čem se diskutovalo. Očekává se ale, že se Kate bude na veřejnosti objevovat čím dál tím častěji i v doprovodu svého manžela, prince Williama, píše Mirror.

Minulý týden princezna Kate prozradila, že její léčba skončila a ona se bude pomalu vracet do normálního režimu. Zatím se prý věnovala hlavně menším věcem v pozadí. „Ačkoli jsem dokončila chemoterapii, moje cesta k úplnému uzdravení je ještě dlouhá a musím pokračovat v užívání si každého dne. Nicméně se těším, až budu zpátky v práci a podniknu několik dalších veřejných zapojení v nadcházejících měsících,“ popsala Kate ve videu zveřejněném minulý týden.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Socha Alžběty II. je pro smích: Vypadá jako postarší paní nakupující brambory, tvrdí lidé

Tagy:
zdraví chemoterapie Alžběta II. palác královská rodina Kensingtonský palác Sky News William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Daily Mirror Hrad Windsor princezna z Walesu nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika prominenti