Kdo povede STAN, ať nechá Zeman na nás. K jeho kanceláři mám také výhrady, vzkázal Rakušan

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN)

Předvolební superdebata (911)

Kdo povede STAN, nechte na nás, vzkázal prezidentovi Miloši Zemanovi v nedělní superdebatě televize CNN Prima NEWS šéf hnutí Vít Rakušan. Reagoval tak na slova prezidenta z rozhovoru na rádiu Frekvence 1, kde Zeman řekl, že by s odvoláním Rakušana souhlasil, pokud by to navrhl premiér Petr Fiala (ODS). „Ke kanceláři prezidenta mám taky výhrady,“ vmetl mu ministr vnitra.

„Kdo bude ve vedení STAN, bych s dovolením nechal na hnutí STAN,“ reagoval na Zemanova slova Rakušan v nedělní superdebatě.

Prezident totiž na Frekvenci 1 prohlásil, že by přijal odvolání ministra vnitra Víta Rakušana, pokud by mu to premiér Petr Fiala navrhl. Podle Zemana totiž STAN za poslední dobu neprovázela pouze kauza bývalého náměstka pražského primátora za toto hnutí Petra Hlubučka. „Jde o celou sérii skandálů, které hnutí STAN v poslední době provázely, a pan Rakušan jako předseda tohoto hnutí za to nese určitý díl odpovědnosti,“ prohlásil Zeman.

Dodal, že chápe názor většiny obyvatel, kteří podle průzkumu agentury Median pro Český rozhlas požadují Rakušanovu rezignaci.

Rakušan si ale Zemanova slova nenechal líbit. „Vůči Kanceláři prezidenta republiky bych měl své výhrady taky, pokud se máme bavit na tohle téma,“ zdůraznil ve vysílání CNN Prima NEWS Rakušan.

Po Rakušanově rezignaci volají i opoziční hnutí ANO a SPD. Předseda vlády Petr Fiala za svým prvním vicepremiérem ale zatím pevně stojí.

Záznam předvolební superdebaty si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: