Kladenská policie má novou posilu, budoucí postrach zlodějů. Tříměsíční Kim už se zaučuje

Policejní pes Kim

Příběh štěněte

Kladenští policisté se mohou radovat z nové čtyřnohé posily. Teprve tříměsíční Kim by sice nejraději zlobil nebo něco rozkousal, jenže nemůže. Právě teď totiž musí pilně trénovat. Nemá to o nic lehčí než jeho člověčí kolegové na policejní škole.

Na první pohled běžné roztomilé štěně. Zároveň ale budoucí postrach zlodějů a nejrůznějších kriminálníků. Už teď je jasné, že z psa Kima jednou bude ostrý policista.

„Je maličký. Všechno to jde pomalu. Postupem času by se měl ke všemu propracovat. Má na to dva roky, než splní svojí kategorii. Pak teprve začne jezdit venku jako velký pes,“ řekla majitelka štěněte Aneta Míková, která pracuje jako psovod. Předpoklady má Kim výborné. Narodil se v chovné stanici v Prackovicích. Ta se přímo specializuje na policejní psy.

„Snažíme se to dělat tak, aby to ty pejsky bavilo. Nenutíme je do toho. Opravdu je baví vyhledávat osoby a zkoušet všechno možné,“ uvedla Míková.

A když bude Kim poctivě cvičit a trénovat, tak jednou může být stejně dobrý jako jeho kolegové. „Samozřejmě z něj nechci vychovat nějakého zabijáka, který pokouše člověka na potkání. Budu ráda, když bude tak nějak všestranný a bude mít rád lidi,“ dodala Míková.

Tagy: