Klárce se v pěti letech změnil život, kvůli covidu skončila v kómatu. Rodina touží být jí blíž

Do svých pěti let si Klárka užívala života jako každé jiné dítě. Jediná běžná návštěva u lékaře ale vše změnila. Ukázalo se, že trpí závažnou metabolickou poruchou. Následná vyšetření odhalila další zdravotní komplikace: špatnou motoriku, vady srdeční chlopně či zvětšená játra. V roce 2022 pak Klárka prodělala těžký průběh covidu a tři dny byla v kómatu. Malá bojovnice se však nevzdává a její stav se mírně zlepšuje. Rodina nyní prosí o pomoc veřejnost. Klárce by chtěli být co nejblíže, a tak prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze shání finance na nový domov blíže nemocnici.

„Naše Klárka od narození vnímala svět s radostí a hravostí. Bohužel, v pěti letech se při běžné kontrole u dětského lékaře zjistilo, že Klárka neroste, což vedlo k hospitalizaci a následnému zjištění, že trpí závažnou metabolickou poruchou,“ popisuje její maminka Marcela na platformě Znesnáze.

ČTĚTE TAKÉ: Stačil jediný náraz. Radek srážku nepřežil, žena se syny bojovala o život. Vznikla sbírka

Následná vyšetření odhalila, že Klárka má špatnou motoriku, vady srdeční chlopně, zvětšená játra, oslabenou imunitu a řadu dalších zdravotních komplikací.

Ochrnula a špatně dýchala

„V roce 2022 pak Klárka prodělala těžký průběh covidu, který ji uvrhl do třídenního kómatu. Po probuzení z něj potřebovala sondu na příjem potravy, ochrnula na nohy a měla potíže s dýcháním. I přes tyto těžkosti Klárka statečně bojuje a její zdravotní stav se mírně zlepšil,“ zdůrazňuje maminka.

Malá slečna dosud podstupuje pravidelná a náročná vyšetření v nemocnici v Praze, proto by jí chtěla být rodina blíže. „Potřebujeme vaši pomoc. Výtěžek ze sbírky bude použit na kauci a první nájemné, což umožní naší rodině zůstat v blízkosti zdravotní péče, kterou Klárka nezbytně potřebuje,“ vysvětlili nejbližší, proč sbírka na platformě Znesnáze vznikla.

Další finance budou využity na potřebné fyzioterapie a následnou léčbu, které Klárce pomohou zlepšovat její zdravotní stav. „Vaše podpora je pro nás neocenitelná a může výrazně přispět k tomu, aby Klárka měla šanci na lepší život a plnohodnotnou budoucnost,“ dodává rodina.

Pokud i vy chcete Klárce a její rodině pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze. „Prosíme, pomozte Klárce a naší rodině získat potřebné finance na bydlení v Praze a pokračovat v léčbě. Vaše pomoc i podpora je neuvěřitelná, děkujeme,“ doplnila maminka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvýšit proočkovanost v Česku. Nový projekt cílí na uprchlíky z Ukrajiny a jejich zdraví

Tagy: