Klempíř: Rakušan se sešteloval, debata v Karviné byla jako z Ameriky. Zoufalost, míní Kolář

Ministr Rakušan (STAN) na Debatě bez cenzury v Karviné (22. 1. 2024)

Odborník na politický marketing Oto Klempíř k Rakušanovi a debatě v Karviné

Rakušan je seštelovaný jako švýcarské hodinky, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS odborník na politický marketing Oto Klempíř. Vystoupení ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) v Karviné je podle něj začátkem volební kampaně. Označil to za mistrovské dílo a přirovnal ho k americké kvalitě. Komentátor MF DNES Petr Kolář volil ale spíše kritická slova. Nelíbilo se mu například neustálé opakování, že debata byla bez cenzury, protože cenzura u nás není. Video, které Rakušan natočil, označil za zoufalé.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) si při svém turné označeném jako Debaty bez cenzury v Karviné vyslechl volání po demisi. Podle odborníka na politický marketing Oty Klempíře šlo ale o skvělý tah. „Každý politik je uzavřen ve svých politických hranicích. Pan Rakušan je ale překročil a vpadl na cizí území,“ popsal Klempíř ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rakušan něco píše na sítích, ale realita je jiná. ANO jen straší a lže, říká Pekarová

Rakušan je nyní podle něj „seštelovaný jak švýcarské hodinky“ a v diskusi ani jednou nepřekročil pověstnou červenou linii. „Začátek jeho kampaně začíná zavánět mistrovským dílem, na které jsme zvyklí ze zahraničí. Je to v podstatě americká kvalita,“ řekl Klempíř.

Současně zmínil i kontrast v podobě kauzy Petra Fialy, který v majetkovém přiznání neuvedl téměř milion korun uložený v kampeličce a také neaktivitu celé ODS, které podle něj chybí nejen voliči, ale i aktivní dorost. „Na jedné straně je perfektně připravený Rakušan a jeho tým a na druhé straně koaliční partneři, kteří dostávají kapky. Je to skvělá práce Rakušanova týmu, jak odstavit a ponížit ODS, obejít stabilizované Piráty, nevšímat si malých koaličních partnerů a vytáhnout na světlo jedinou možnou variantu, tedy STAN,“ popsal Klempíř. Dodal, že lepší start STAN nemohl mít.

Komentátor MF Dnes Petr Kolář ale volil spíše kritická slova. Zaujalo ho například Rakušanovo neustálé opakování, že debata bude bez cenzury. „Jako kdyby tady nějaká cenzura existovala. Zdání, že tady existuje, budí právě ministr vnitra. Působí to zvláštně,“ uvedl Kolář.

Kritizoval také video, které Rakušan sdílel na svých sítích. „Najmou si mediální PR experty, natočí zoufalý videoklip, pak si jede nechat vynadat do Karviné a následně si tím oblepí sociální sítě. Myšlenka tam není, je to strašně slabé,“ řekl Kolář.

I podle něj ale může jít o začátek volební kampaně. „Jen tak ze srandy to určitě nedělá. Máme před sebou troje volby v letošním roce. Pro hnutí STAN je to zásadní. Ty krajské z podstaty věci a u eurovoleb jde o to ukázat, jestli mohou být silnější než koalice Spolu,“ uzavřel Kolář.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Komentátoři Petr Fischer a Petr Kolář k aktuálnímu politickému dění

Tagy: