Kokain ve Sněmovně? Schillerová nevěří, že o něm policie mlčela. Nelžu, bránila se Pekarová

Markéta Pekarová Adamová (vlevo) a Alena Schillerová v pořadu Partie Terezie Tománkové

Diskuze o kokainu v Partii Terezie Tománkové

Přijde mi velmi závažné a znepokojivé, že nás ochranná služba, která spadá pod Policii České republiky, neinformovala o nálezu kokainu ve Sněmovně v okamžiku, kdy k němu došlo. V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS to zdůraznila předsedkyně TOP 09 a místopředsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Prozradila, že lidé z ochranky, kteří papírek s kokainem nalezli, už nejsou jejími členy. Místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová považuje za zvláštní, že by Pekarovou nikdo neinformoval. „Byla jsem chráněnou osobou čtyři roky a vím, že mě chránil útvar plný profesionálů. A informovali mě o mnohem méně zásadních věcech,“ prohlásila. Pekarová Adamová na to odvětila, že nemá důvod lhát.

Pekarová Adamová ve vysílání CNN Prima NEWS sdělila, že situaci s nálezem kokainu na pánských záchodech ve Sněmovně prověřila policie. „Sama konstatovala, že není schopná určit podezřelou osobu. Pohybují se tam stovky lidí, jedná se o toaletu, která je přístupná všem,“ uvedla s odkazem na tvrzení, že by podezřelým měl být ředitel její kanceláře Petr Pelc a další dva muži. Doplnila, že Pelc „si v pátek došel na toxikologický test, který vyšel zcela negativně“. „Takže v tomto případě to považuji za vyřešené,“ konstatovala.

ČTĚTE TAKÉ: Testy poslanců na drogy? Debata je přitažená za vlasy, nejsme zaměstnanci Sněmovny, řekl Benda

Nejvíce závažné a znepokojivé jí však přijde to, že ji ochranná služba o nálezu drogy neinformovala v daný okamžik, tedy v lednu minulého roku. Materiál navíc našli členové osobní ochranky Pekarové Adamové. „O to více je to znepokojivé: ochranka, která mě má chránit, mi takovou informaci neposkytne. V tomto případě je to skandální,“ pokračovala a přiznala, že „nálezci“ již ve její ochrance nepůsobí.

„Jeden z nich odešel zhruba před rokem do civilu, druhý byl převelen jinam. Nejsou to tedy ti, kteří mě dnes stále chrání,“ prozradila. Zároveň uvedla, že sama ochranná služba uznala, že udělala chybu a omluvila se v dopise. Za členy ochranky se však postavila Schillerová.

V pořadu Partie Terezie Tománkové připomněla, že čtyři roky byla chráněnou osobou. „Chránil mě útvar stejně jako paní předsedkyni. Jsou to naprostí profesionálové, elitní policisté, a prostě nevěřím tomu, že o tomto neinformovali. Sama jsem byla chráněnou osobou a informovali mě o mnohem zásadnějších věcech,“ vzkázala Schillerová.

„Sama ochranná služba se v dopise omluvila. Nemám důvod v tomto směru lhát, nevidím pro to vůbec důvod. Není to můj styl, nestavět se k věcem čelem. A myslím, že tohle je o mně docela známo,“ reagovala Pekarová Adamová.

Tagy: