Kolář: Ševčík by se měl začít chovat jako chlap. Arogance není důvod k vyhazovu, říká Hrnčíř

Ekonom Miroslav Ševčík svou účastí na demonstracích poškozuje jméno Vysoké školy ekonomické. Působí jako zvláštní macho, řekl v Partii Terezie Tománkové poslanec Ondřej Kolář (TOP 09). Podotkl, že by se měl děkan Národohospodářské fakulty začít „chovat jako chlap“. Podle poslance SPD Jana Hrnčíře působí Ševčík arogantně, to ale není samo o sobě důvod k tomu, aby opustil akademickou půdu, dodal v nedělním vysílání CNN Prima NEWS. Jak se k Ševčíkově kauze staví pirátská europoslankyně Markéta Gregorová či poslanec hnutí ANO Ondřej Babka? Podívejte se na záznam z Partie.

„Myslím, že pan Ševčík by se měl začít chovat jako chlap. Všiml jsem si, že když se dostane do úzkých, protože udělal něco, co není úplně v pořádku, začne se strašně trapně vymlouvat a říkat, že šel kolem. Jestli si po demonstraci odskočil za známými kolem Národního muzea, když se dav snažil zrovna strhnout ukrajinskou vlajku, tak se mi tomu věřit nechce. Byl ale i na minulých demonstracích, všichni vidí a slyší jeho projevy. Ve chvíli, kdy mu dojdou racionální argumenty, začne všechny zesměšňovat. Působí jako zvláštní macho,“ nechal se slyšet Kolář v nedělní Partii. Konstatoval, že svým chováním Ševčík fakultu jednoznačně poškozuje.

Opoziční poslanec Hrnčíř si nicméně myslí, že se Ševčík v praxi nedopustil žádného protiprávního jednání. Kvůli účasti na demonstraci by neměl docent odcházet z akademické půdy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Demonstrantům připadají ANO s SPD málo radikální, řekl expert. Popsal, čeho se opozice bojí

„I na mě působí arogantně, osobně ho neznám. Ale to není přece důvod k tomu, aby opouštěl fakultu nebo byl vyhozen. Ano, má nepohodlné názory, ale to nemá být důvod k profesní likvidaci. To je naprosto absurdní. Pokud bychom tady řešili, kdo jaké politické názory kam zatahuje, mohli bychom vyhodit 80 procent provládních učitelů,“ navázal na téma Hrnčíř.

Jak na excesy docenta Ševčíka reagovala pirátská europoslankyně Markéta Gregorová či poslanec hnutí ANO Ondřej Babka? Na celou diskuzi z druhé části Partie Terezie Tománkové se můžete podívat ve videu výše.

Tagy:
demonstrace Národní muzeum Ondřej Kolář Partie poslanci Poslanecká sněmovna pořady CNN Prima NEWS Ondřej Babka Partie Terezie Tománkové nepokoje Markéta Gregorová Miroslav Ševčík Jan Hrnčíř Poslanecká sněmovna ČR Vysoká škola ekonomická v Praze