Končí Zemanův klíčový spolupracovník. Šéf hradního protokolu Kruliš podal výpověď

Klíčový spolupracovník končícího prezidenta Miloše Zemana a šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš podal výpověď. Popřel, že by měl namířeno do České národní banky, jak to naznačoval Zeman při své návštěvě Srbska. Společně s Krulišem odešel z Pražského hradu také vedoucí sekretariátu Jaroslav Hlinovský, informoval o tom web Deníku N.

Kruliš popřel, že by dostal nabídku stát se kancléřem v České národní bance, jak to naznačil Zeman při své návštěvě Srbska. Spekulovalo se o tom, že si ho guvernér Aleš Michl vybral za šéfa kanceláře.

„Nastupující prezident republiky má právo vybrat si svůj tým, tuto pozici chce obsadit sám, považuji tedy tento přístup za samozřejmý,“ řekl Kruliš webu na konto Petra Pavla, který převezme prezidentský mandát 9. března po absolvování inaugurace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komunikace prezidenta se změní, řekla Pavlova mluvčí. Kdy bude jasno o schůzce se Zemanem?

Již dříve Kruliš uvedl, že se o pracovní nabídky příliš bát nemusí. „Mám vystudovanou ekonomii. A samozřejmě je to jedna z možností. Nabídek je víc. Tím se nechci chlubit, že by jich bylo víc. Ale rozmýšlím se. Jednu věc vím, že nechci jít do zahraničí, protože mám starší rodiče a chci jim být nablízku,“ sdělil Radiožurnálu.

Kruliše pojí s prezidentem Zemanem osobní přátelství. „Já znám Vladimíra Kruliše několik let. A nepoznal jsem v jeho generaci slušnějšího člověka, než je on,“ řekl o něm v minulosti. Podle médií měl v minulosti Kruliš vztah se Zemanovou dcerou Kateřinou.

Tagy: