Komunikace prezidenta se změní, řekla Pavlova mluvčí. Kdy bude jasno o schůzce se Zemanem?

Ve čtvrtek proběhl kontakt mezi tajemníky dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana a nově zvoleného Petra Pavla, sdělila v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mluvčí vítězného kandidáta Markéta Řeháková. O schůzce šéfa Hradu s jeho nástupcem by tak mělo být brzy jasno. Hradní komunikaci prý čekají velké změny. Mluvčí chce klást důraz na sociální sítě a navázat spolupráci s influencery.

„Včera proběhl kontakt na úrovni obou tajemníků. Myslím, že dnes budeme mít jasno,“ uvedla Řeháková ke schůzce Pavla se Zemanem v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Nově zvolený prezident prý předjímal, že setkání ze své pozice iniciuje Zeman, ten naopak čekal na vyžádání schůzky od Pavla. Muži spolu od sobotního finále voleb nepromluvili zatím ani telefonicky. „Očekával bych od Zemana, že mu zavolá a poblahopřeje. On měl být ten, kdo se ozve. Víme ale, že nikdy nevynikal zdvořilostí,“ komentoval situaci v pořadu 360° bývalý diplomat Michael Žantovský.

Hradní komunikace se s novým vedením zřejmě výrazně změní. „Strukturu odboru komunikace budeme muset celkově upravit, aby odpovídala stylu Petra Pavla. Současná struktura je velmi konzervativní, absolutně postrádá audiovizuální oddělení či tým, který by spravoval sociální sítě. To bude určitě jedna z mých priorit,“ nastínila Řeháková budoucí vývoj oddělení.

Mluvčí zároveň potvrdila záměr spolupráce s youtuberem, který by měl politická témata zpřístupňovat mladým lidem. „V kampani jsme si komunikaci s influencery vyzkoušeli, máme s tím ty nejlepší zkušenosti,“ vysvětlila. O konkrétním člověku ještě není rozhodnuto, Pavlův tým však plánuje upřednostnit ty, se kterými pracoval již dříve.

K TÉMATU: Pavlova tisková konference: Atmosféra byla šílená. I novináři řvali jak na fotbale

Omluva z Ovčáčkova účtu

Proměnu zažije i druh obsahu zveřejňovaného na Pavlových profilech. „Lifestylový“ obsah mají s nástupem do prezidentské funkce nahrazovat pracovní příspěvky. „Chtěli bychom ale udržet i jeho lidskou tvář a způsob komunikace, který ho lidem přibližuje. Micka proto nezmizí,“ doplnila mluvčí.

Jiří Ovčáček měl nabídnout předání twitterového účtu, který doposud z pozice mluvčího Hradu využíval. „Odpověděla jsem žertem. Bývalí kolegové si ze mě dříve dělali legraci, že bych ho v případě vítězství Petra Pavla měla požádat o přístupové údaje k účtu, a omluvit se všem, které urazil,“ prozradila Řeháková. Zda k předání skutečně dojde, neví. Upřednostňovala by však prý udržení komunikace přes Pavlovy zavedené kanály.

Tagy: