Konec letních dnů? Do Česka se vkrádá podzim. Ve čtvrtek se ochladí, místy hrozí bouřky

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha.

Počasí 7.9.2022 (6:08)

Je na čase se s létem pomalu rozloučit? Ve středu bude v Česku ještě panovat polojasné až jasné počasí s vysokými teplotami. Ve čtvrtek by však mělo dojít ke zlomu. Dorazí totiž studená fronta, která bude zvolna přecházet přes střední Evropu k východu. Teploty v tuzemsku proto čeká postupný pokles. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Lidé by během týdne měli počítat také s častými dešti i bouřkami.

Ve středu bude polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle (na západě spíš místy) se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 21 až 25 °C, při déletrvajícím svitu až 27 °C. Večer bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. K ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty dosáhnou 12 °C.

Během čtvrtka by mělo dojít k výrazné změně počasí. Dorazí totiž studená fronta, která přes střední Evropu bude zvolna přecházet k východu. V Česku bude zpočátku místy polojasno, později oblačno až zataženo. Od západu a postupně na většině území lze očekávat déšť nebo přeháňky, odpoledne místy bouřky.

Později by měly od jihozápadu srážky ustávat a oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty by se měly pohybovat v rozmezí 21 až 25 °C, na západě kolem 20 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr, se bude měnit na jihozápadní až západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Ochlazovat by se mělo i v následujících dnech. S častými srážkami je třeba počítat minimálně do konce týdne.

Tagy: