Konečná hrozí Nerudové žalobou, mluví o ubohosti. Je to čest, vzkazuje lídryně za STAN

S Pavlem Novotným se na jedné věci určitě shodneme, a sice že komunisté jsou košťata a zločinci. Kvůli tomuto výroku, který lídryně STAN do eurovoleb Danuše Nerudová adresovala Kateřině Konečné, zvažuje předsedkyně KSČM podání žaloby. Uvedla to v rozhovoru pro Echo24. Nerudová však v reakci na sociální sítě napsala, že je to pro ni čest. V příspěvcích si s Konečnou vyměnil pár slov i Filip, syn Nerudové, který vzkázal, že neexistuje žádný „lepší komunista“ a zopakoval výrok své matky.

„Zvažuji žalobu. Jako předsedkyně KSČM jsem odpovědná za více než osmnáct tisíc našich členů, kterých se to dotklo. Paní Nerudová nás urazila. Mám povinnost se jich jako předsedkyně zastat,“ vzkázala Konečná v rozhovoru pro Echo24.

ČTĚTE TAKÉ: Dno v české Sněmovně. Někteří opoziční politici by měli jít na psychoanalýzu, říká Schmarcz

Celá kauza odstartovala na sociálních sítích 1. května. Tehdy se starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) opřel do hudebníka Felixe Slováčka, který byl vyfocen s Konečnou a dalšími dvěma ženami v triku s nápisem „Stačilo“, tedy názvem koalice kandidující do europarlamentu. Slováčka Novotný označil vulgárním výrazem a prohlásil, že jeho dcera Anička, která bojuje s rakovinou, zemře, protože nemá šanci.

Konečná: Nepouštějte další z řady nesmyslů

Tento příspěvek Konečnou velmi urazil a snažila se obdržet odpověď od zástupců koalice Spolu, ODS a Nerudové k Novotného výrokům. „Paní Konečná, s Pavlem Novotným se na řadě věcí neshodnu, na jedné však určitě ano, že komunisté jsou košťata a zločinci,“ vzkázala jí tehdy Nerudová. Konečná reagovala s tím, že se jedná o „hodně duchaplnou odpověď hodnou formátu Nerudové“.

V reakci na hrozbu žalobou vzkaz lídryně hnutí STAN na sebe nenechal dlouho čekat. „Komunistka Konečná mě chce žalovat za výrok, že komunisti jsou zločinci. 34 let po konci Sametové revoluce, kdy si naše země stejný výrok odsouhlasila zákonem i usnesením Sněmovny, to považuji za čest,“ zdůraznila na sociálních sítích. A o slovo se přihlásila opět předsedkyně KSČM.

„Paní Nerudová, chápu, že se v tom moc nevyznáte, ale KSČM je řádně registrovanou politickou stranou ministerstvem vnitra, v jehož čele stojí dokonce předseda strany, za níž kandidujete. Tudíž splňuje všechny náležitosti, jež vyžaduje ústavní pořádek i právní rámec naší země. Označovat všechny její členy za zločince a košťata, jako to udělal váš kamarád Pavel Novotný, je ubohost hodná vašeho formátu,“ rýpla si Konečná.

V příspěvku zmínila i syna Nerudové, s nímž před pár týdny diskutovala. „Koneckonců stejnou debatu jsem vedla před pár týdny s vaším synem a zjevně to neSTAČILO! Opakování je holt matka moudrosti. Zapište si to prosím do deníčku, ať nepouštíte další z řady nesmyslů,“ dodala Konečná.

Syn Nerudové na to reagoval následovně: „Neexistuje jediný ‚lepší‘ komunista. Komunismus je zlo a komunisti jsou košťata,“ zopakoval mimo jiné jeden z výroků své matky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Novotného v ODS ještě budeme řešit, řekl Benda. Útok na Slováčkovou byl nechutný, řekl Vondráček

Tagy: