Kouzlo v Rychnově nad Kněžnou? Výsledky voleb v této obci kopírují celostátní úroveň

Nenápadné město v Královéhradeckém kraji, které má asi 11 tisíc obyvatel. Přesto na Rychnov nad Kněžnou v období voleb upíná zrak mnoho Čechů. Výsledky sčítání hlasů v tomto městě totiž často téměř identicky kopírují to, jak dopadnou volby v celé republice.

Výsledky z předešlých voleb v Rychnově nad Kněžnou srovnával u Magic Wallu moderátor Petr Suchoň. Z jeho zkoumání vyplývá, že jak zvolí toto královéhradecké město, tak prakticky dopadnou i volby. „Rychnovská kopírka“ se ukázala u výsledků prvního kola letošních prezidentských voleb.

Spojitost s výsledkem na celostátní úrovni se potvrdila, jak u prezidentských voleb v letech 2013 a 2018, tak u sněmovních v letech 2017 a 2021.

Brzy se rovněž ukáže, zda se potvrdí nepsané pravidlo v Rychnově nad Kněžnou i v případě druhého kola prezidentské volby. Volební místnosti budou otevřené během pátku (od 14. do 22. hodiny) a soboty (od 8. do 14. hodiny). CNN Prima NEWS následně jako první zveřejní jméno budoucího prezidenta, a to díky exkluzivní predikci agentur STEM a STEM/MARK.

Tagy: