Karel III. kvůli rakovině mění první zažité zvyklosti. Komplikace ovlivní jednání s premiérem

Král Karel III.

Král Karel III. má rakovinu

Král Karel III. bude mít s britským premiérem Rishi Sunakem týdenní audienci po telefonu. Zasedání se obvykle koná osobně v Buckinghamském paláci. Zpráva přichází poté, co byla panovníkovi diagnostikována rakovina. Informaci přinesl web Daily Mail s odkazem na Downing Street.

Downing Street podrobnosti o plánované audienci potvrdila po dohodě s Buckinghamským palácem o zveřejnění informací. „Obecně nemáme a nebudeme mít ve zvyku komentovat rozhovory premiéra s králem. Ale v tomto konkrétním případě jsme se s palácem dohodli, že potvrdíme, že spolu budou hovořit telefonicky,“ cituje deník Daily Mail prohlášení mluvčího premiéra.

ČTĚTE TAKÉ: Ceremonie pohřbu Karla III. je už připravená, Buckinghamský palác počítá se vším, říká Svoboda

Týdenní audience premiéra Rishiho Sunaka a krále Karla III. se pokaždé koná osobně v Buckinghamském paláci, nyní se však poprvé uskuteční telefonicky.

Britská královská rodina oznámila veřejnosti, že panovníkovi byla diagnostikována rakovina v pondělí. Neuvedli však, o jaký typ zákeřného onemocnění se jedná.

Král Karel III. ve středu odjel z Clarence House do paláce a následně se vrtulníkem přepravil do královského sídla Sandringham v Norfolku. Za nemocným otcem přicestoval z Los Angeles i jeho odcizený syn, princ Harry.

Tagy: