Král Karel III. má nový oficiální portrét. Zvěčnil ho umělec, který nafotil i jeho svatbu

Buckinghamský palác zveřejnil oficiální portrét krále Karla III. a jeho chotě královny Camilly. O snímek se postaral fotograf Hugo Burnand, který v roce 2005 působil jako jejich svatební fotograf. Znovu se tohoto úkolu zhostil v roce 2011 na svatbě prince Williama a jeho manželky Catherine.

Na oficiálním portrétu pózuje britský panovník na trůnním sále Buckinghamského paláce. V rukou drží jablko, žezlo a na hlavě má imperiální korunu. Burnand také pořídil oficiální snímek královny Camilly, která pózovala v zeleném salonu, na sobě měla korunu královny Mary a její róbu. Na dalším snímku je královský pár zachycen společně. Na čtvrté fotografii nechybí ani nejstarší Karlův syn princ William spolu se svou chotí Catherine, píše deník People. Druhý králův syn, princ Harry, který na korunovaci doletěl z USA, však na fotkách není.

Karel a jeho manželka Camilla byli v sobotu v londýnském Westminsterském opatství korunováni při největší slavnostní události v Británii za posledních 70 let. Nedělní oslavy vyvrcholily „korunovačním koncertem“, na kterém vystoupili zpěváci jako Lionel Richie a Katy Perry. Společně s královskou rodinou přihlíželo představení na 20 tisíc diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nádherná barevnost Pavlových i přeslazená rebelie Katy Perry. Návrhářka zhodnotila korunovaci

Po víkendu pouličních oslav a slavností se v pondělí, kdy byl v Británii kvůli korunovaci státní svátek, sešly tisíce organizací k dobrovolnickému programu.

Karlův syn princ William a jeho manželka Kate se svými dětmi navštívili skautský oddíl ve Sloughu nedaleko Windsoru. Pro jejich nejmladšího syna, pětiletého prince Louise, který vozil naložené kolečko, hrál si s lukem a šípy a jedl na ohni opečené bonbóny marshmallows, to byla první královská akce tohoto typu.

Tagy:
Velká Británie portrét fotograf král královská rodina Buckinghamský palác Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu