Král padl, nový šampion povstal. Český Counter-Strike dostal na závěr sezóny novou zápletku

Pražská Vodafone PLAYzone Arena se pro letošní rok rozloučila s Counter-Strikem. Turnaj Tipsport CS Fall byl čtvrtou zastávkou ze série MČR, která v listopadu vyvrcholí na mistrovství České republiky v Brně. V předchozích třech kláních se vždy radovalo Dynamo Eclot, nyní se diváci dočkali zcela odlišného průběhu. Letošnímu vládci domácí scény se turnaj absolutně nevydařil a tím se otevřel prostor pro ostatní. Premiérový triumf nakonec bralo mužstvo Unity.

Podle kurzů sázkové kanceláře Tipsport byla sestava slovenského klubu Unity před čtvrtým letošním turnajem největším outsiderem na triumf. Vždyť například na letním Tipsport CS Summer se mužstvu ani nepodařilo postoupit na závěrečné finále do Prahy. Tehdy se tým teprve sehrával s novým hráčem, kterým byl v klíčové roli snipera Dominik Janita

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mají skládačky význam? Recenze Samsung Z Flip 6 ukazuje, že ano, jen baterie mohla být lepší

Nezdar v polovině prázdnin vyústil v odchod trenéra Dominika Černého, jehož nahradil Miloš Frčo. S novým lodivodem se už Unity daří a nejnovější triumf to jen potvrzuje. Mužstvo během víkendu ztratilo pouze jednu mapu. Ve finálovém klání si hráči slovenského celku hladce poradili se Sinners a zvítězili 2:0.

„Je to dobrý pocit. Jsme rádi, že jsme porazili týmy s lepší formou. O to je to sladší vítězství,“ prohlásil po triumfu Filip Dvořák z Unity. Lídr celé sestavy zároveň přiznal, že výhra bude mít velký vliv na psychiku jeho spoluhráčů směrem ke kvalifikačnímu turnaji na světový Major v Číně, kterého se v listopadu zúčastní.

„Potřebovali jsme mentální boost, protože se nám v on-line turnajích nedařilo a doufám, že nám tohle pomůže, abychom proti nejlepším týmům něco uhráli,“ řekl Dvořák z Unity.

Zcela jiné rozpoložení panovalo v táboře libereckých Sinners. Ti v půlce září prolomili prokletí a po třech letech získali triumf v mezinárodním turnaji. V Praze mohli navázat a zlomit sérii nezdarů na domácí scéně, kde se z vítězství radovali naposledy na podzim v roce 2022.

„Bohužel počet chyb, které jsme udělali, nás stál celou hru. Chybělo nám jedno kolo, kdy by se to zlomilo. Pak se hromadilo, že jsme prohráli víc kol po sobě. Kdybychom ale nějaké vyhráli a podrželi to, tak bychom se resetovali a vypadalo to jinak,“ prohlásil Sebastian Daňo ze Sinners po prohraném finále.

Bronzové medaile si z Prahy vezou aktuální mistři ze Sampi. Největším překvapením turnaje byl ale nezdar Dynama Eclot. Vládcům domácího Counter-Striku, kteří zvítězili ve všech třech turnajích z MČR série, se tentokrát na krku nehoupala žádná medaile. Čtvrté místo a tím tedy i nejhorší umístění je pro mužstvo podnikatele Petra Dědka opravdu málo.

Všechno jednou končí, i naše série výher na LANce. 😢 V Tipsport CS Fall bereme čtvrté místo. 🥔 Všem fans děkujeme za...

Posted by Dynamo Eclot on Saturday, September 21, 2024

„Omlouváme se všem za ten cirkus, co předvádíme od letní pauzy. Musíme se nad tím zamyslet. Potřebovali jsme být pokořeni na domácí scéně a myslím si, že nás to posune,“ řekl trenér Dynama Eclot Pavel Vaněk.

Ocenění pro nejlepšího hráče turnaje si odnesl Josef Maurenc ze Sinners.

Counter-Strike sezóna se nyní blíží do svého finále. Tuzemští fanoušci a hráči mohou vyhlížet listopadové Tipsport CS MČR, které je posledním turnajem sezóny. Před závěrečnou akcí tak dostal hon za postem šampiona novou zápletku.

Dynamo Eclot celý rok pevně drželo otěže ve svých rukou, jenže to nyní neplatí.

Jen o několik dní před začátkem domácího šampionátu se v Šanghaji rozjede kvalifikační turnaj o postup na největší světový turnaj Major. Do Číny vyráží trojice českých mužstev Dynamo Eclot, Sinners a Unity, jež se popere o historický úspěch. Dosud se žádný domácí tým nikdy nedostal mezi 24 nejlepších mužstev světa.

Zatím není jisté, jestli zvládnou přesun zpět do České republiky. Boj o trůn mistra ČR je tak zamotaný z mnoha důvodů. K rozhřešení této hádanky ale opravdu dojde ve dnech 22. až 24. listopadu na brněnském výstavišti.

VIDEO: Tým fotbalisty Jankta slaví titul. Vrchol esportu přinesl hvězdnou show i žádost o ruku

Tagy: