Křičel, že ji zabil. Svědci se slzami v očích popsali hrůzu po sražení tříleté Sofinky autem

Ze smrti tříleté Sofinky se obyvatelé městečka Hnúšťa na středním Slovensku nedokáží zatím vzpamatovat. „Bude nám velice chybět,“ říkají lidé. Holčička zemřela v neděli dopoledne poté, co ji na dvoře autoservisu srazilo auto. Za volantem údajně seděl její otec Patrik, který dílnu vlastní. Jeho sousedé teď deníku Nový čas popsali, co přesně po nešťastném incidentu následovalo.

„Nevím, co se stalo. Když jsem vyšel na dvůr, slyšel jsem jen hlasitý křik a sousedův nářek. Křičel, že ji zabil,“ popsal děsivé chvíle po nehodě Patrikův soused Pavel. Na místo okamžitě dorazili záchranáři a policie. „Policisté místo opáskovali. Přišli tam i sousedovi rodiče,“ řekl deníku Nový čas.

Tragédie se podle informací TV JOJ stala v neděli dopoledne v autoservisu. Tříletou dívenku na jeho dvoře srazilo auto. Měl ho řídit její otec. Holčička utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla.„Mohu potvrdit výjezd záchranářů, které jsme vyslali na pomoc zraněnému dítěti. Bohužel více informací vzhledem k citlivosti případu poskytnout nemůžu,“ uvedla mluvčí záchranky Alena Krčová.

ČTĚTE TAKÉ: Otec usmrtil autem tříletou Sofinku. Zoufale křičel, slzy tekly i policistce, popsala sousedka

Kromě záchranářů na místě zasahoval i krizový tým, který pomáhal rodině. Otec malé Sofie měl křičet a zoufale plakat.

„Nedokážu se z toho vzpamatovat. Rád jsem vídal maličkou na mém dvoře. S bratříčkem k nám chodili podívat se na slepice a králíky,“ doplnil smutně Pavel. Při vzpomínce na holčičku se hrnou slzy do očí také sousedce Jance. „Bude mi velmi chybět. Říkala mi babičko,“ řekla zdrcená žena s tím, že naposledy Sofinku viděla v pátek, objala ji a dala jí pusu. „Byla milé děvčátko, vůbec se nestyděla,“ doplnila.

Smutná zpráva zasáhla i vedení malého středoslovenského města. „Je to strašná tragédie. O to strašnější, že ji způsobil vlastní otec. Momentálně se u nás o ničem jiném nemluví. Rodině vyjádřím osobně soustrast, až se to uklidní. Musí být neskutečné, jak trpí rodiče i prarodiče,“ sdělil primátor Martin Pliešovský deníku Plus Jeden deň. „Město žije smutkem, i pro nás je to ukrutná tragédie,“ uzavřel. Případu se ujala policie, která zahájila stíhání pro trestný čin usmrcení.

Tagy: