Krutý osud devítičlenné rodiny: Kvůli zkratu přišli o domov, teď 15letá Darinka bojuje s nádorem

Hned dvě kruté rány prožila od začátku roku devítičlenná rodina z Ústí nad Labem. V únoru jim kvůli zkratu elektrické koloběžky vyhořel byt, v květnu byl 15leté Darince diagnostikován zhoubný nádor – osteosarkom v pánvi. Mladá slečna nyní podstupuje náročnou chemoterapii, čas s ní v nemocnici tráví její maminka. Ta si pro dceru přeje trochu soukromí v bytě, kde nyní rodina žije. Darinka, šest sourozenců a rodiče se tísní v domově o velikosti 2+1. S prosbou o pomoc se tak rodina skrze sbírku na platformě Znesnáze obrací na veřejnost.

Krutou diagnózu si 15letá slečna vyslechla 28. května. „Život naší rodiny se otočil naruby. Darinka má zhoubný nádor, sarkom,“ podotkla na platformě Znesnáze její maminka. Zdůraznila, že až do osudného dne byla dívka zdravá a žila jako většina jejích vrstevníků.

ČTĚTE TAKÉ: Dominik od narození bojuje s leukémií. Miminko podstupuje chemoterapii, čeká ho transplantace

Nyní však podstupuje náročnou onkologickou léčbu osteosarkomu v pánvi. „Čeká nás devět měsíců chemoterapie, kterou Darinka špatně zvládá. Aktuálně jsme na jednotce intenzivní péče na onkologii v Motole. Doktorka nám řekla, že stav Darinky je vážný. Po chemoterapiích následuje ozařování... čeká nás dlouhodobá léčba,“ přiblížila maminka pro CNN Prima NEWS.

Okamžik, který jim vzal domov

Jedná se již o druhou těžkou zkoušku, kterou si osud pro rodinu v letošním roce připravil. K té první došlo 20. února, kdy devítičlenné rodině vyhořel byt. Ten se nacházel ve třetím patře panelového domu v ulici Jindřicha Plachty v Ústí nad Labem – Mojžíři.

„Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Z horních pater panelového domu jsme vyvedli deset osob, které se nadýchaly kouře. Jednalo se o šest dospělých a čtyři děti. Záchranná služba je ošetřila a transportovala do nemocnice. V době příjezdu prvních jednotek byl téměř celý byt zasažen požárem,“ informovali tehdy hasiči.

Dostat plameny pod kontrolu jim zabralo 25 minut. Domov pro sedm sourozenců a jejich rodiče však byl definitivně zničen. Celá rodina se musela přestěhovat do nevyhovujícího bytu o velikosti 2+1. Jak maminka redakci přiblížila, příčinou požáru byla elektronická koloběžka, která zkratovala.

„V současné době žijeme v těchto těžkých podmínkách – já se starám o vážně nemocnou Darinku, zatímco tatínek pečuje o ostatní sourozence,“ uvedla maminka. Situaci by ráda zejména kvůli své dceři změnila, a proto na platformě Znesnáze vznikla sbírka. Cílem je získat větší byt, kde by Darinka měla vlastní pokoj a soukromí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Stačilo deset dní, děkuje dojatá rodina. Vilík vybral 20 milionů, léčba v Austrálii je realitou

„Dnes, když je doma, spí v posteli se mnou a manželem, nemá žádné soukromí. Musím jí pomáhat na záchod, do sprchy, vlastně se vším. I pro mě je to velmi náročné, psychicky situaci nezvládám,“ svěřila se redakci. Díky většímu bytu by všech sedm dětí a jejich rodiče měli důstojné a vyhovující podmínky pro život.

„Současná finanční situace nám neumožňuje si takový byt pořídit bez vaší pomoci. Děkujeme všem za podporu a pomoc v této těžké době,“ dodala maminka.

Pokud i vy chcete rodině ve velmi těžké situaci pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze.

Tagy: