Krysy kojence málem sežraly zaživa. Přišel o několik prstů, rodiče si všimli až druhý den

Soud v americkém státě Indiana odsoudil muže, jehož šestiměsíčního syna zaživa téměř sežraly krysy. Znetvořené miminko mělo na těle více než 50 kousnutí a několik prstů mu muselo být amputováno. Za zanedbání péče stráví otec dítěte 16 let za mřížemi.

K hrůznému incidentu došlo v září minulého roku. Chlapce tehdy krysy pokousaly na více než 50 místech, když ležel v postýlce. Zranění utrpěl na čele, tváři, nosu, stehnech, chodidlech a prstech. Zmrzačené dítě našel jeho otec David Schonabaum až druhý den, píše web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Chlapec měl uškrtit a sexuálně zneužít 10letou sestřenici. V USA ho budou soudit jako dospělého

V tu chvíli mělo miminko prsty na pravé ruce okousané až na kost. Detektiv, který případ vyšetřoval, podle webu ABC News v prohlášení napsal, že na čtyřech prstech a palci pravé ruky dítěte „chybělo maso a kosti prstů byly odhalené“.

Kvůli útoku krys se chlapec ocitl na pokraji smrti. Kvůli krevní transfuzi ho z domova nejprve transportovali do nemocnice ve městě Evansville a následně letecky přemístili do asi 270 kilometrů vzdáleného Indianapolisu. Zdravotníkům se podařilo miminko zachránit, je však trvale znetvořené.

Schonabaum byl minulý měsíc odsouzen za tři trestné činy související se zanedbáním péče a ohrožením dítěte, ve středu mu byl vyměřen šestnáctiletý trest. Web ABC News připomněl, že se jedná o nejvyšší možnou trestní sazbu.

V souvislosti s činem policie zatkla také matku a tetu dítěte, které se v onen den nacházely v domě. O výši trestu pro matku zatím nebylo rozhodnuto, tetu chlapce soud v dubnu odsoudil ke dvěma letům podmíněně.

„Vymlouvaly se, že pláč dítěte neslyšely,“ vysvětlila policejní seržantka Anna Grayová. Podle ní hlodavci zamořili celý dům, byl tam nepořádek a poházené odpadky, a to i v pokoji, kde se nacházel kojenec a kde navíc údajně žily čtyři další malé děti.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Portlandem otřásla vražda mladé sestřičky. Zemřela krátce po svatbě, policie zatkla souseda

Tagy: