Maláčová a Stropnický mají nejhrubší socialisticko-komunistický slovník, říká Kupka

PARTIE Terezie Tománkové 12.9.2021

Místopředseda ODS Martin Kupka zkritizoval předvolební klip ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) a Matěje Stropnického (za ČSSD). Ti v záznamu tvrdě útočí zejména proti ODS a Pirátům. Představitel koalice Spolu v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS prohlásil, že to, co dvojice kandidátů sociální demokracie předvedla, byl nejhrubší socialisticko-komunistický slovník a jejich výkon označil za absurdní drama.

„Zloději přitvrzují. Minulý týden řekl Stanjura, že by jeho koalice po kouskách klidně prodala i České dráhy a Českou poštu,“ zahajuje klip bývalý předseda Zelených a nyní dvojka na kandidátce ČSSD v Praze Matěj Stropnický. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová ve videu přitakává. „ČSSD nikdy nedovolí rozkradení, tedy pardon privatizaci, jak vy tomu říkáte, Českých drah a České pošty,“ hlásí jedna z tváří ČSSD.

Klip dvojice kandidátů ČSSD podrobil tvrdé kritice místopředseda ODS Martin Kupka. „To co jsme slyšeli, byl prostě nejhrubší socialisticko-komunistický slovník, jaký si můžete představit. Víc už bychom mohli hrozit imperialisty ze Západu a rovnou říct: ‚Pojďme všechno znárodnit zpátky.‘ K tomu už scházel jenom kousek,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Kupka.

Podle svých slov doufá, že voliči v Praze na rétoriku tohoto klipu neskočí. „Tohle zůstane v kapitole absurdních dramat předvolební kampaně,“ dodal poslanec kandidující ve Středočeském kraji za koalici Spolu, kterou kromě ODS tvoří i KDU-ČSL a TOP 09.

Onderka: Praha je tvrdé město, můj styl to není

Se samotným klipem a stylem Maláčové a Stropnického nesouhlasí ani jejich kolega Roman Onderka, který je 1. místopředsedou ČSSD a vede kandidátku strany v Jihomoravském kraji. „Praha je opravdu tvrdé město pro volební kampaň. Evidentně to ukazuje tento klip. Já se přiznám, že můj styl to není,“ řekl k vystoupení dvojice kandidátů ČSSD.

Důvod, proč se ministryně práce a sociálních věcí se svým současným poradcem na tomto resortu rozhodli pro tento způsob vedení předvolební kampaně, přisuzuje Onderka právě pražské situaci. „Praha je prostě Praha. Je jiná než zbytek republiky a jiná než u nás na jižní Moravě,“ doplnil 1. místopředseda ČSSD.

S klipem Maláčové a Stropnického nesouhlasil ani šéf poslaneckého klubu Pirátů a dvojka pražské kandidátky koalice Pirátů s hnutím STAN Jakub Michálek. „Zoufalí lidé dělají zoufalé činy,“ řekl Michálek v pořadu Partie Terezie Tománkové s tím, že ČSSD se v Praze aktuálně pohybuje kolem 3 procent.

Tagy: