Kvitová získala šestý travnatý titul. Před Wimbledonem potvrdila výbornou formu

Petra Kvitová vyhrála tenisový turnaj v Berlíně a získala 31. titul na okruhu WTA. Světová devítka a nasazená sedmička porazila v nedělním finále Chorvatku Donnu Vekičovou 6:2, 7:6 a slaví šestý triumf na travnatém povrchu. Duel ovládla za hodinu a 43 minut. Turnajem v německé metropoli prošla bez ztráty setu.

Třiatřicetiletá Kvitová potvrdila osm dní před startem Wimbledonu, kde v minulosti dvakrát vyhrála, výbornou formu a získala druhý titul v sezoně. V dubnu kralovala na tvrdém povrchu v Miami. O sedm let mladší Vekičovou porazila popáté ze šesti vzájemných zápasů a počtvrté za sebou. Pomohla si také osmi esy.

ČTĚTE TAKÉ: Sbohem, rakovino, srší štěstím Navrátilová. Slavná tenistka znovu přemohla těžkou nemoc

Rodačka z Bílovce zahájila 42. finále v kariéře dobře a v prvním setu nabídla Vekičové jen jeden brejkbol, který v páté hře odvrátila. Vzápětí Češka prolomila dvakrát soupeřčin servis a za 34 minut vyhrála i první set.

Chorvatka se ve druhé sadě zlepšila, ve třetím gamu získala brejk a vedla 5:3. Kvitová jí však setbol nepovolila, srovnala a duel dospěl do zkrácené hry. V něm Vekičová už výhodu setbolu dostala, za stavu 6:5 ale neuspěla a Češka třemi míčky za sebou vývoj otočila. Poté, co rodačka z Osijeku nedoběhla na základní čáře return, zvedla Kvitová radostí ruce nad hlavu. Naposledy prohrála zápas na trávě loni ve 3. kole Wimbledonu se Španělkou Paulou Badosaovou.

Ve finále čtyřhry naopak neuspěly Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, které nevyužily proti francouzsko-brazilské dvojici Caroline Garciaová, Luisa Stefaniová tři mečboly a prohrály 6:4, 6:7, 4:10. Přišly tak o šanci získat triumf na prvním společném turnaji.

Tagy: