Ledecká má opět problém se svazem. Fanouškům vysvětlila, jak to bude se závoděním za ČR

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká má problém s reprezentační smlouvou kvůli svým marketingovým právům, která chce Svaz lyžařů ČR využívat. Její tým tvrdí, že si následující sezonu bude hradit bez finanční podpory svazu. Na ultimáta, která jí svaz dává, není Ledecká ochotná přistoupit.

„Ahoj všichni, lyžařská a snowboardová sezóna se blíží a já stále nemám reprezentační smlouvu. Ale nebojte, nejvíc ze všeho mě baví závodit a vozit medaile pro Českou republiku, jak tomu bylo dosud. Uvědomuju si, že současná situace je složitá, nejen ve sportu. Proto jsem navrhla Svazu lyžařů a snowboardistů, že se vzdám podpory od Svazu ve prospěch talentovaných dětí a žákovských trenérů,“ napsala v reakci na táhnoucí se rozpory Ledecká.

„Jsem připravená, že si budu nadcházející sezónu financovat sama, díky podpoře svých osobních partnerů, takže mě na sjezdovkách uvidíte!“ dodala s tím, že oceňuje, že ji český svaz i přes neshody bude nadále hlásit do závodů.

Ahoj všichni, lyžařská a snowboardová sezóna se blíží a já stále nemám reprezentační smlouvu. Ale nebojte, nejvíc ze...

Posted by Ester Ledecká on Friday, October 21, 2022

Elitní lyžařka a snowboardistka Ledecká jako poslední ze sportovců Svazu lyžařů ČR neuzavřela reprezentační smlouvu. Ta je nezbytná, aby mohla čerpat podporu ze strany svazu. Jeho funkcionáři ve čtvrtek zveřejnili svůj pohled na komplikovaná vyjednávání, v němž nařkli tým Ledecké, že se svazem nespolupracuje. Zdůraznili, že Ledecké nabízejí ještě lepší finanční podmínky, než měla dosud.

Jednání o reprezentační smlouvě Ledecké se tak po čtyřech letech znovu stalo věcí veřejnou, což tým kolem Ledecké označil za „velmi nešťastné“. „Pokud by svaz našel nového sponzora v oboru, ve kterém už Ester partnera má, bude muset Ester svého partnera opustit. Vztahy s partnery se budují dlouhodobě, stojí na vzájemné důvěře a nemůže se k nim přistupovat tímto způsobem,“ uvedli členové týmu kolem Ledecké.

Svaz ve čtvrtek uvedl, že Ledecké zaslal poslední návrh reprezentační smlouvy s tím, že má čas na podpis do konce roku. Elitní lyžařka a snowboardistka ultimáta ze strany svazu odmítá.

Ledecká po zlomenině klíční kosti a následné operaci zahájila tento týden přípravu na lyžích. Kdy vstoupí do Světového poháru, není jasné. První rychlostní závod je naplánovaný už na začátek listopadu, kdy se uskuteční nový sjezd v Zermattu a Cervinii na hranicích Švýcarska s Itálií.

Tagy: