Zemřeli v objetí, když je upálili zaživa. Patolog při popisu zvěrstev Hamásu neudržel slzy

Hrůzné zabíjení Hamásu rozplakalo izraelského patologa Chena Kugela. Zhroutil se při popisu obětí, které se objímaly, když byly zaživa upáleny ve svých domech.

Izraelský generál pro CNN popsal masakry v kibucech

Hrůzné zabíjení Hamásu rozplakalo izraelského patologa Chena Kugela. Zhroutil se při popisu obětí, které se objímaly, když byly zaživa upáleny ve svých domech. Útočníci prý mezitím mučili a znásilňovali další civilisty. Video lékařovy prezentace koluje na sociálních sítích.

„Za 31 let práce soudního patologa jsem viděl spoustu mrtvých, ale nikdy jsem neviděl pozůstatky lidí, kteří se objímali, zatímco hořeli a umírali,“ řekl lékař, než požádal, aby kamery přestaly natáčet, protože kvůli pláči nemohl pokračovat. Video z prezentace sdílel i oficiální účet státu Izrael na svém účtu na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Zabijeme každého teroristu v Gaze. Štáb CNN navštívil místo, kde se připravuje válka

Na záběrech je vidět ohořelé tělo dospělého člověka. „Víme, že byl upálen zaživa, protože v průdušnici jsou saze,“ vysvětlil během prezentace Kugel, který působí jako vedoucí centra izraelského Národního centra soudního lékařství. Oběti se podle něj schovávaly ve svém domě, který teroristé zapálili.

Kugel se rozhodl se svými kolegy hrůzné záběry zveřejnit poté, co izraelské vojenské forenzní týmy narazily při analýze ostatků na známky mučení a znásilnění, informoval Daily Mail. Hamás podle listu zprávy o těchto násilných činech popřel.

„Viděli jsme rozřezaná těla s useknutýma rukama a nohama. Lidi, kterým setnuli hlavu, včetně dětí,“ uvedl pro Daily Mail Israel Weiss, bývalý vrchní rabín armády, který aktuálně zajišťuje identifikaci mrtvých. V sobotu sdělil, že se pracovníkům zatím podařilo identifikovat většinu mrtvých vojáků.
U civilistů jsou týmy přibližně v polovině.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Přesný zásah Izraelců. Při náletech v Gaze zabili vysoce postaveného představitele Hamásu

Na pomoc civilistům v Izraeli vznikla na dárcovské platformě Znesnáze21 sbírka. Finanční dary budou předány potřebným ve spolupráci s izraelským velvyslanectvím.

Tagy: