Lékařka utrhla chlapci při porodu hlavičku. Zdrcení rodiče žalují personál, ten se však brání

Miminko v nemocnici

Lékařka při porodu utrhla dítěti hlavičku

Manželský pár z americké Georgie se může po půl roce dočkat spravedlnosti v případu zemřelého novorozence. Lékařka tamní nemocnice totiž odmítla mamince císařský řez a při porodu utrhla dítěti hlavičku. Personál zařízení navíc rodičům vše zatajil. O případu píše CNN.

Zlomený krk následkem lidského úkonu – k takovému závěru došel úřad soudního lékaře v Clayton County. Zdrcení rodiče, Jessica Rossová a Treveon Isaiah Taylor Sr., teď nemocnici i lékařku žalují,  informuje web CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Po porodu čekal rodiče šok: Holčička přišla na svět bez očí. Trpí vzácnou genetickou vadou

„Chci jen spravedlnost pro svého chlapečka. Jsem zdrcená, moc to bolí. Vzali mi moje miminko a neprojevili žádné emoce,“ uvedla Rossová. Když přijela nastávající maminka loni v červenci do nemocnice k porodu, nedoprovázely rutinní proces žádné komplikace. Při porodu se ale zřejmě ramínka dítěte zasekla o stydkou kost matky. Její žádosti o provedení císařského řezu lékařka zamítla a místo toho ji nutila další tři hodiny tlačit.

Lékařka se poté snažila chlapečka velkou silou vytáhnout. „Nožičky vyšly ven, poté tělíčko…ale nebyla tam žádná hlavička," popsal hrůzy zákroku právní zástupce rodičů Roderick Edmond. Otec mrtvého novorozence byl prý po obdržení zprávy paralyzován děsem.

Nemocnice ale jakékoli pochybení odmítá. Její zástupci tvrdí, že dítě zemřelo už před porodem. „Zdravotníci v nemocnici se po tomto děsivém incidentu snažili vše utajit, což se vlastně stalo, a ani nenahlásili úmrtí úřadům,“ prohlásil další advokát rodičů Cory Lynch.

Vedení nemocnice na rodiče naléhalo, aby dali svolení ke kremaci, a to bez provedené pitvy. Právě pohřební ústav přitom upozornil manželský pár na stopy výrazného zranění na tělíčku novorozence, přičemž ředitel toto zjištění označil za opravdu znepokojivé.

Rossová rovněž naléhá na zdravotní sestry, které byly porodu přítomné, aby podaly na příslušných úřadech zprávu o tom, co se ve skutečnosti stalo. „Chceme spravedlnost pro naše dítě. Lhali nám,“ zdůraznili zdrcení rodiče.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Za masovou vraždu syna ve škole je vinna jeho matka. V USA padl přelomový rozsudek

Tagy: