Liberecký boj proti surovým bitkám před bary: Policie našla recept, lidé se cítí bezpečněji

Více hlídek v ulicích, mobilní kamery. Policisté a strážníci se zaměřili na noční život v oblasti dolního centra Liberce. V ulicích s vysokou koncentrací barů a klubů docházelo k surovým rvačkám, někdy i za účasti desítek lidí. Teď se podle provozovatelů barů situace výrazně zlepšila.

Brutální souboj několika mužů, ve kterém nechybějí ani kopance do hlavy. Na podzim zaplavilo sociální sítě video z bitky také kvůli tomu, že se rvačky účastnili i cizinci, zřejmě z Ukrajiny. Podobná hromadná rvačka se přitom na stejném místě odehrál již o několik týdnů dříve.

„To se děje každý víkend. Alkohol a drogy jsou špatná kombinace,“ komentovala tehdy jedna z návštěvnic baru. „Do někoho omylem strčíte a už to začne. Končí to rozbitými hlavy,“ doplnil muž, který zažil agresivitu v libereckém podniku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tresty za brutální rvačku na koupališti v Dubí neplatí. Kauza se vrací na začátek

„Případem z listopadu loňského roku se stále zabýváme, prověřujeme jej s podezřením na spáchání přečinu výtržnictví,“ komentují pro CNN Prima NEWS policisté.

Razie a kamery

Ti nejprve na výtržnosti reagovali raziemi v klubech, kontrolovali nalévání mladistvým i cizince. Následně začaly být uniformy v noci v centru víc vidět i na ulicích – především tam, kde se násilné konflikty odehrávaly.

„V centru Liberce jsme posílili výkon služby, zejména v nočních a brzkých ranních hodinách,“ pokračují policisté. Městská policie uvádí: „Instalovali jsme mobilní kameru, která monitoruje výhradně ulici Barvířská, Soukenné náměstí a ulici Jánská.“ A větší konflikty prý skutečně ustaly.

„Hlídky tudy projíždí nebo stojí na místě a situace je mnohem lepší. I od zákazníků slyšíme, že se teď cítí daleko lépe,“ konstatuje provozní jednoho z libereckých klubů.

Policisté i strážníci hodlají ve zvýšeném dohledu nad problémovými lokalitami pokračovat.

Tagy: