Liberecko má vysokou gastronomickou úroveň, řekl organizátor Prima Fresh festivalu

Ilustrační foto.

Ve čtvrtek se život v česku alespoň částečně vrátí do normálu. Koronavirová pauza dala mnohým podnikům v gastronomii prostor pro zlepšení služeb a zákazníci naopak mohli na gastronomické mapě objevovat zajímavé tipy. Na ně se zaměřil také Prima Fresh festival, který letos nabízí on-line tour. Podle organizátora je na pomyslné gastronomické špičce festivalu sever Čech.

S On-line tour Prima Fresh festivalu 2020 se každý může dostat do míst, kde se festivaly za normálních okolností každoročně konají a poznat nezajímavější gastronomické a turistické cíle  zaměřené na tradiční českou kuchyni.

„Festival návštěvníky zavede do tří regionů. Do Plzně, Liberce a Pardubic. Přijeli jsme na opravdu zajímavá místa a máme tam spoustu hezkých doporučení,“ řekl organizátor festivalu Petr Jirásek, který láká nejen na tipy ohledně dobrého jídla a pití, ale i do turisticky zajímavých  míst.

Jirásek přiznal zajímavou informaci, kde se dá překvapivě užít skvělý gastronomický zážitek. „Teď půjdu trochu sám proti sobě, protože jsem Plzeňák, ale pro mě byl největším překvapením sever Čech, Liberecko. Mají tam neuvěřitelné množství skvělých kaváren, bister a restaurací a gastronomie je tam na velmi vysoké úrovni,“ prozradil organizátor festivalu Prima Fresh.

Některé restaurace mají označení „Czech Specials“, které má být užitečné hlavně pro zákazníky. „Slouží jako certifikace restaurací, které se nemusí zaměřovat jen na českou kuchyni, ale musí mít ve stálé nabídce dvě česká hlavní jídla a jednu polévku. Díky této certifikaci má pak zákazník jistotu, že jídlo bude kvalitní,“ objasnil zkušený kuchař a organizátor sympozia Culinary Prague Tomáš Kalina.

V pondělí vyšla první část Prima Fresh on-line tour, která mapuje Plzeň, a v pátek 4. 12. se zveřejní další díl mapující sever Čech. Poslední díl, a to o východních Čechách, bude zveřejněn v pondělí 7. 12. „Více informací lidé najdou na stránkách www.freshfestival.cz a pak na našem facebookovém profilu,“ doplnil Jirásek.

Tagy: