Lidé se naposledy rozloučili s tragicky zesnulým hasičem Lukášem. Dorazil i ministr vnitra

Rodina a přátelé se v pondělí naposledy rozloučili se sedmadvacetiletým hasičem Lukášem, který před týdnem spolu se třiačtyřicetiletým kolegou Mariánem zahynul při nehodě na dálnici D1. Na smuteční obřad, který se konal v Trenčianských Stankovcích, dorazili dokonce slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok a nově zvolený prezident Peter Pellegrini.

Na pohřeb mladého hasiče Lukáše dorazila celá vesnice. Rozloučit se přišla rodina, přátelé, hasiči z celého Slovenska i starostové a primátoři z okolních měst a obcí, informoval slovenský web Nový Čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladý DJ Matěj nepřežil nehodu na motorce. Tohle se nemělo stát, truchlí jeho přátelé

Jeho přátelé pro něj dokonce uspořádali spanilou jízdu a na poslední rozloučení přijeli na motorkách Jawa 250, které zesnulý hasič miloval. Smuteční hosté si poslechli hasičskou kapelu a konala se evangelická bohoslužba.

Dorazili také ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok, nově zvolený prezident Peter Pellegrini a státní tajemnice ministerstva vnitra Lucia Kurilovská. Na místě bylo mnoho policistů, kteří dohlíželi na bezpečnost.

Ve smuteční řeči, která přítomným vehnala slzy do očí, byl Lukáš popsán jako statečný muž, který miloval svou práci hasiče. Po práci se vždy těšil na svou snoubenku Lenku, se kterou plánoval svůj život, a měl také blízký vztah se svými dvěma sestrami. „Musíme myslet na všechny naše vzpomínky, nikdy nezapomeneme,“ zaznělo z úst farářky.

Pohřeb komplikovalo velké dusno, z něhož se několika hasičům udělalo nevolno a museli zasahovat záchranáři. Při ukládání rakve do hrobu houkaly sirény z desítek přistavených hasičských vozů, zazněla také slovenská hymna.

tragické nehodě došlo v pondělí 27. května krátce po páté hodině odpoledne v katastru obce Horná Streda v okrese Nové Mesto nad Váhom. Polský řidič kamionu, který již stanul před soudem, tak se svým vozem narazil do vozidla policejní hlídky a poté do hasičského vozu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čech vytáhl pistoli na matky s dětmi. Policisté ho pustili, rodiče v Kostolišti mají strach

Tagy:
Slovensko pohřeb Jawa ministr vnitra Peter Pellegrini Dálnice D1 Nové Mesto nad Váhom Horná Streda Lucia Kurilovská Matúš Šutaj Eštok