Loučení se Zdenkou a Soňou: Říci sbohem přišly stovky lidí, manžel prozradil mrazivý detail

Byla světýlkem našich duší a věčná optimistka. Těmito slovy se ceremoniář a několik desítek lidí ve čtvrtek loučili se Zdenkou, která zahynula po srážce s BMW v Košících. Poslední sbohem přišli ve stejný den říci nejbližší také Soně, jež se stala druhou obětí tragické nehody. Její manžel novinářům prozradil mrazivý vzkaz, který zněl jako proroctví.

„Byla to věčná optimistka, odešel mimořádný člověk,“ popisoval Zdenku ceremoniář na pohřbu. Po celou dobu posledního rozloučení měl manžel 67leté seniorky, stejně jako blízcí a přátelé, slzy v očích. Ačkoliv byla Zdenka již v důchodu, byla velmi aktivní a činorodá, uvádí web Plus 7 dní. Naučila se německy a přivydělávala si jako pečovatelka seniorů v Rakousku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivou srážku na svahu zachytilo video. Přiřítil se lyžař, který malého Alexe odmrštil

Díky její povaze a neustálému úsměvu jí lidé milovali. Ačkoliv měla v životě ještě řadu plánů, rychle jedoucí vůz BMW, za jehož volantem seděl podnikatel Ivan, všechny zhatil. „Byla světýlkem našich duší, bude navždy v našich vzpomínkách,“ dodal ceremoniář.

Ve stejný den řekli poslední sbohem přátelé a nejbližší také Soně – další ženě, která se v osudný den ocitla ve špatný čas na špatném místě. 59letá žena pracovala na právním oddělní ředitelství železnic v Košicích. Lidí, kteří se s ní chtěli naposledy rozloučit, bylo tolik, že se ani nevešli do smuteční síně.

Strašlivé proroctví

„To, co postihlo moji rodinu, je důkazem, že se náš život může obrátit naruby z minuty na minutu,“ uvedl její manžel Vladimír, který se svou ženou žil dlouhých třicet let. Prozradil také, že den před tragickou nehodou byla jeho manželka nesvá. „‚Něco se stane, nevím co, ale cítím to,‘ říkala mi. Nepřipisoval jsem tomu velký význam. Dnes už vím, že to bylo strašné, ale bohužel, pravdivé proroctví,“ dodal zlomený muž.

Jeho manželka podlehla zraněním způsobeným srážkou s vozidlem v nemocnici, Zdenka zahynula na místě. Okamžitě vyhasl také život řidiče Petera, do jehož vozu rychle jedoucí BMW narazilo poté, co přejelo do protisměru. Jedinou přeživší celé tragédie se stala 61letá žena, jež v osudný okamžik, stejně jako Zdena a Soňa, kráčela přes přechod – utrpěla pouze lehčí zranění.

Podnikatel se brání tím, že za volantem dostal epileptický záchvat. Takovou možnost nyní prověřují policisté. Je však jisté, že jeho vozidlo značně překročilo nejvyšší povolenou rychlost v úseku.

Tagy: