Luffy přišla o svou kočičí rodinu: Dočká se té člověčí?

Maličké Luffy bylo sotva pár dní, když ji spolu se sestřičkou Nami našli vedle mrtvého těla jejich maminky. Obě koťátka měla hlad a byla ve špatném stavu, chudince Luffy lezly ze zadečku larvy.

„Koťátka si vzala k sobě naše dočasná teta Jana, která má s takhle malými koťaty a štěňaty spoustu zkušeností. Bylo potřeba je zhruba každé dvě hodiny krmit z láhve, po jídle masírovat bříško, a samozřejmě zahřívat a hlídat,“ osvětluje Soňa Schneiderová z Handipet Rescue, projektu na pomoc psům a kočkám v nouzi. „Bohužel, Nami to i přes veškerou snahu nakonec nezvládla,“ dodává.

I o Luffy se všichni hodně báli, naštěstí se postupně začala zlepšovat. Zbavila se červů, rostla, sílila, poprvé otevřela očička, začal pomalu sama jíst z mističky a naučila se používat kočičí záchůdek. Po dlouhých týdnech, kdy prosperovala, všechny ale přeci jen krátce potrápila. „Luffy některé dny špatně jedla a dokonce musela být i několik dní hospitalizovaná na kapačkách, měla totiž hrozný průjem a byla dehydratovaná,“ osvětluje Soňa. Naštěstí i tohle nakonec dobře dopadlo a Luffy je zase v pořádku a roste do krásy.

Luffy bude do budoucna hledat nový domov, momentálně se ale kvůli léčbě ještě zdrží v péči organizace. Můžete jí ale pomoci na dálku a stát se virtuálně adoptivním rodičem.

Pokud vás příběh Luffy zaujal a hledáte originální dárek pod stromeček pro své blízké, můžete jim darovat jedinečné Osvědčení vánočního hrdiny. Díky Osvědčení se z nich stanou hrdinové třeba právě malé Luffy. A vybírat můžete i mezi psími adepty.

Tagy: