
Česká pošta jako největší dealer drog? Virtuální překupníci objevili kouzlo zásilkoven
Vanilková zmrzlina patří nejen v létě k těm nejoblíbenějším pochoutkám. Napadlo vás ale, v jakých podmínkách její nejdůležitější složka zraje a s jakými problémy se potýkají lidé, kteří se o ni starají?
Deštné lesy jsou zdrojem kyslíku, vody, potravin i léčiv. Chrání před globálním oteplováním, poskytují živobytí pro více než miliardu lidí a jsou domovem 80 procent všech suchozemských živočichů. Jsou důležité pro přežití každého živého tvora na Zemi. Jejich ochrana je proto v zájmu každého z nás.
Nová výstava digitálního umění Pleasure Imagined představuje originální umělecká díla z celého světa. Jejím cílem je získat finanční prostředky na podporu pěstitelek kakaa, které negativně postihla pandemie Covid-19.
Mnoho z nás často přemýšlí o tom, odkud pocházejí potraviny na našem stole. Pokud můžeme, v případě ovoce a zeleniny preferujeme produkty ekologického zemědělství či z menších farem. Jsou zdravější, ekologičtější a podporují lokální producenty. Přemýšleli jste ale někdy, jaké suroviny se používají při výrobě dalších potravin, jako je například zmrzlina?
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky na celém světě. Poptávka po kakau proto stále roste. Jeho pěstování je však náročný proces, který ovlivňuje životní prostředí v západní Africe a úbytek tamních pralesů. Výrobci čokolády se proto stále častěji zajímají o způsob pěstování kakaových bobů a jeho udržitelnost.
Recyklace a odpovědnost vůči životnímu prostředí je v posledních letech důležitým tématem pro firmy i spotřebitele. Počet výrobců a značek zaměřených na udržitelné obaly se proto stále zvyšuje. Příklon k ekologickým materiálům urychlila i pandemie.