
Požár třípatrového domu v Aši: Hasiči evakuovali 13 lidí, šest z nich skončilo v nemocnici
Kakao je nejdůležitější složkou čokolády, jedné z nejoblíbenějších pochoutek na světě. Pro naše zdraví a psychiku má řadu blahodárných účinků, musí však být skutečně kvalitní.
Odpovědnost velkých firem za důsledky jejich produkce na životní prostředí se stává stále větší samozřejmostí. Mnoho z nich se proto snaží dlouhodobě optimalizovat spotřebu elektřiny a dosáhnout uhlíkové neutrality. Způsobem, jak toho docílit, je například snížení produkce plastových odpadů a využití oběhového hospodářství.
Téma udržitelnosti a šetrných obalových materiálů se stává důležitou prioritou jak pro moderní firmy, tak pro spotřebitele. Obaly pro přírodu znamenají vysokou zátěž. Výrobci proto stále více investují do výzkumu a výroby udržitelných obalů.
Vanilková zmrzlina patří nejen v létě k těm nejoblíbenějším pochoutkám. Napadlo vás ale, v jakých podmínkách její nejdůležitější složka zraje a s jakými problémy se potýkají lidé, kteří se o ni starají?
Deštné lesy jsou zdrojem kyslíku, vody, potravin i léčiv. Chrání před globálním oteplováním, poskytují živobytí pro více než miliardu lidí a jsou domovem 80 procent všech suchozemských živočichů. Jsou důležité pro přežití každého živého tvora na Zemi. Jejich ochrana je proto v zájmu každého z nás.
Nová výstava digitálního umění Pleasure Imagined představuje originální umělecká díla z celého světa. Jejím cílem je získat finanční prostředky na podporu pěstitelek kakaa, které negativně postihla pandemie Covid-19.
Mnoho z nás často přemýšlí o tom, odkud pocházejí potraviny na našem stole. Pokud můžeme, v případě ovoce a zeleniny preferujeme produkty ekologického zemědělství či z menších farem. Jsou zdravější, ekologičtější a podporují lokální producenty. Přemýšleli jste ale někdy, jaké suroviny se používají při výrobě dalších potravin, jako je například zmrzlina?
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky na celém světě. Poptávka po kakau proto stále roste. Jeho pěstování je však náročný proces, který ovlivňuje životní prostředí v západní Africe a úbytek tamních pralesů. Výrobci čokolády se proto stále častěji zajímají o způsob pěstování kakaových bobů a jeho udržitelnost.
Recyklace a odpovědnost vůči životnímu prostředí je v posledních letech důležitým tématem pro firmy i spotřebitele. Počet výrobců a značek zaměřených na udržitelné obaly se proto stále zvyšuje. Příklon k ekologickým materiálům urychlila i pandemie.