OBRAZEM: Svíčky, demonstrace, bučení i pejsci. 17. listopad na fotografiích 35krát jinak
Magnum
Výpis příspěvků ke štítku „Magnum“
Kakao – pokrm bohů, zdroj zdraví i dobré nálady
Kakao je nejdůležitější složkou čokolády, jedné z nejoblíbenějších pochoutek na světě. Pro naše zdraví a psychiku má řadu blahodárných účinků, musí však být skutečně kvalitní.
Boj proti plastům: cirkulární ekonomika a mezinárodní spolupráce
Odpovědnost velkých firem za důsledky jejich produkce na životní prostředí se stává stále větší samozřejmostí. Mnoho z nich se proto snaží dlouhodobě optimalizovat spotřebu elektřiny a dosáhnout uhlíkové neutrality. Způsobem, jak toho docílit, je například snížení produkce plastových odpadů a využití oběhového hospodářství.
I obaly mají své trendy: recyklace a moderní materiály
Téma udržitelnosti a šetrných obalových materiálů se stává důležitou prioritou jak pro moderní firmy, tak pro spotřebitele. Obaly pro přírodu znamenají vysokou zátěž. Výrobci proto stále více investují do výzkumu a výroby udržitelných obalů.
Vanilka – sladká vůně, hořký život farmářů
Vanilková zmrzlina patří nejen v létě k těm nejoblíbenějším pochoutkám. Napadlo vás ale, v jakých podmínkách její nejdůležitější složka zraje a s jakými problémy se potýkají lidé, kteří se o ni starají?
Zachraňme africké lesy, zlepšíme i naše ovzduší
Deštné lesy jsou zdrojem kyslíku, vody, potravin i léčiv. Chrání před globálním oteplováním, poskytují živobytí pro více než miliardu lidí a jsou domovem 80 procent všech suchozemských živočichů. Jsou důležité pro přežití každého živého tvora na Zemi. Jejich ochrana je proto v zájmu každého z nás.
Digitální umění podporuje africké farmářky zasažené pandemií
Nová výstava digitálního umění Pleasure Imagined představuje originální umělecká díla z celého světa. Jejím cílem je získat finanční prostředky na podporu pěstitelek kakaa, které negativně postihla pandemie Covid-19.
Potěšte všechny své smysly. Správné ingredience udělají radost vám i přírodě
Mnoho z nás často přemýšlí o tom, odkud pocházejí potraviny na našem stole. Pokud můžeme, v případě ovoce a zeleniny preferujeme produkty ekologického zemědělství či z menších farem. Jsou zdravější, ekologičtější a podporují lokální producenty. Přemýšleli jste ale někdy, jaké suroviny se používají při výrobě dalších potravin, jako je například zmrzlina?
Producenti čokolády zachraňují deštné lesy
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutky na celém světě. Poptávka po kakau proto stále roste. Jeho pěstování je však náročný proces, který ovlivňuje životní prostředí v západní Africe a úbytek tamních pralesů. Výrobci čokolády se proto stále častěji zajímají o způsob pěstování kakaových bobů a jeho udržitelnost.
Méně plastových odpadů a více recyklace
Recyklace a odpovědnost vůči životnímu prostředí je v posledních letech důležitým tématem pro firmy i spotřebitele. Počet výrobců a značek zaměřených na udržitelné obaly se proto stále zvyšuje. Příklon k ekologickým materiálům urychlila i pandemie.