Maláčová se narodila jako 50letá žena, Fiala je zoufale necharismatický, míní novináři

Jana Maláčová a Petr Fiala

PARTIE Terezie Tománkové 26.9.2021

ČSSD bojuje o to, aby se ve volbách do Poslanecké sněmovny dostala přes kritickou hranici pěti procent. Pomoci jim má i pořad Hustá dvojka, ve kterém vystupuje ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a její kolega Matěj Stropnický. „Maláčová může fungovat na starší lidi, narodila se jako padesátiletá žena. Stropnický pak odvádí mnohem lepší práci, než když byl u Zelených,“ okomentoval dvojici šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Podle Plesla je pořad Maláčové se Stropnickým jedinou věcí, kterou ČSSD v kampani má. „Nemají předsedu, vůbec nikde ho nevidím. Celá strana sice byla v Brně, nebo kde, ale zdá se mi, že kampaň dělá jen Jana Maláčová s malým Stropnickým,“ podotkl.

S názorem, že na volební kampani pracuje jen ministryně sociální věcí, souhlasila i analytička webu Echo 24 Lenka Zlámalová. Plesl také poznamenal, že právě zmíněná dvojice je to jediné, co strana má. „Je to zkrátka boj o pět procent, nic jiného,“ pokračoval s tím, že podle něj pořad s Maláčovou může fungovat na starší lidi.

„Myslím, že se narodila jako padesátiletá žena, a tak bude fungovat v této cílové skupině. Matěj Stropnický pak předvádí překvapivě dobrou práci. Mnohem lepší než ve straně Zelených. Je dost možné, že jednou se stane předsedou ČSSD, ať už bude parlamentní stranou, nebo ne,“ uvedl.

Podle komentátora webu Info.cz se jedná o projev zoufalství. „Skutečně je to jediná věc, co mají. Je zajímavé, že podle průzkumu agentury Median, který zjišťoval, koho by lidé chtěli například za premiéra, Jana Maláčová vyšla jako třetí. Za Andrejem Babišem a Alenou Schillerovou,“ zdůraznil.

Zároveň se podle něj jedná o špatnou zprávu pro trojkoalici Spolu. „Ani jeden z jejích lídrů do top trojky nepronikl,“ vysvětlil. Na dotaz, čím to může být, odpověděl jasně. „Petr Fiala je zoufale necharismatický člověk. Z trojkoalice lídrů, kde je ještě Marian Jurečka a Markéta Pekarová Adamová, vyšel nejhorší a nejméně populární. A to je lídr koalice,“ uzavřel.

Tagy: