Martina je fenomén i pracant. Sáblíkové gratulovala Neumannová i přední čeští politici

Martina Sáblíková startovala na své oblíbené trati 5 km v Pekingu už ve čtvrté rozjížďce.

Rozhovor s Karolínou Erbanovou

Martina Sáblíková získala další olympijskou medaili. Ve čtvrtečním závodě na pět kilometrů vybojovala bronz. Ve vysílání CNN Prima NEWS jí gratulovala olympijská vítězka Kateřina Neumanová i bývalá rychlobruslařka a lední hokejistka Karolína Erbanová.

Čtyřiatřicetiletá Sáblíková už na „pětce“ brala zlato na olympiádách v roce 2010 a 2014. V Pchjongčchangu 2018 pak dosáhla na stříbro. „Jsem strašně ráda, že se jí podařilo překonat počet medailí, které doposud měla. Martině její úspěch strašně přeji, kdo víc si to zaslouží než ona,“ pogratulovala české sportovkyni Neumannová. Závod prý sledovala ze zákulisí.

„Myslím si, že Martina je opavdu fenomén a pracant. Člověk, který si vše musel odpracovat. Je geniální ve své pracovitosti i talentu a její úspěch jí strašně přeju,“ doplnila bývalá běžkyně na lyžích.

Sáblíková, která jela už ve čtvrté jízdě, prosvištěla trať v čase 6:50,09. Poté s napětím čekala na další dvě dvojice. Překonala ji pouze stříbrná Isabelle Weidemannová a zlatá Irene Schoutenová. Italka Francesca Lollobrigidová přepálila začátek, za Češkou nakonec zůstala o více než vteřinu.

„Martina podala úžasný výkon. Byl to pěkný závod a myslím si, že i s tím časem bude velmi spokojená. Můžu před ní jen smeknout,“ radovala se ze Sáblíkové lední hokejistka Erbanová.

České sportovkyni pogratuloval Český olympijský tým i přední čeští politici. „Gratuluji Martině Sáblíkové k získání bronzové medaile na olympijských hrách. Sedmá medaile na čtvrté olympiádě –⁠ to je mimořádný úspěch a obdivuhodná sportovní vytrvalost,“ napsal na Twitteru český premiér Petr Fiala (ODS).

Superlativy nešetřil ani bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). „Martina Sáblíková je legenda. Gratuluji už k sedmé olympijské medaili, tentokrát na její oblíbené pětce. Další nádherný úspěch v její skvostné kariéře,“ uvedl.

Tagy: