Obrovský pavouk děsí lidi na Třinecku. Hledají ho všichni místní hasiči, nepomohly ani kamery

Velký pavouk děsí obyvatele Hrádku na Třinecku.

Velký pavouk děsí obyvatele Hrádku na Třinecku

Pavouk velký jako dlaň s masivním tělem a chlupatýma nohama, které při pohybu šustí, děsí obyvatele Hrádku na Třinecku. Jde pravděpodobně o sklípkana, který se usídlil v tamním centru volného času, kde vylekal uklízečku. Od té doby se ho marně snaží odchytit hasiči i dobrovolníci.

Hrádek na Třinecku je vzhůru nohama. Černý pavouk před koncem roku vyděsil jednoho z návštěvníků Centra volného času, který se lekl a utekl. To samé se pak 2. ledna stalo uklízečce. „Byl velký jako pánská dlaň. Měl chlupaté tělo a masivní nohy, které mu údajně šustily při chůzi,“ uvedla pro CNN Prima NEWS vedoucí centra Věra Garbová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zkraťme dobu cesty zvířat na porážku, navrhuje Evropská komise. Maso zdraží, varují zemědělci

Do akce proto bylo povoláno všech deset místních hasičů. Sklípkana hledali v různých škvírách a zákoutích dvoupodlažní budovy i dobrovolníci. „Existuje několik druhů, které jsou pro člověka nebezpečné a mají silný jed. Většina pavouků, kteří jsou rozšířeni mezi chovateli, ale zas tak nebezpečná není. Mají sice jed, ale o síle včely nebo sršně,“ popsal redakci CNN Prima NEWS chovatel sklípkanů Leszek Gryga.

Místní obyvatelé se shodují, že sklípkan musí být chycen za každou cenu. V přízemí totiž mají třídu druháci z místní školy, kteří se teď učí ve zdravotním středisku. „Nastražili jsme kamery, před které jsme umístili návnady s živou potravou, jednalo se o sarančata nebo šváby,“ řekla Garbová. Jedna z návnad je umístěná pod palmou, která by mohla sklípkanovi simulovat jeho přirozené prostředí.

Sklípkan prý mohl utéct chovateli, který s ním přišel na některý z předvánočních večírků a zatajil to. Podle odborníků vydrží bez potravy i půl roku, o to je situace vážnější. Do akce byl nakonec povolán deratizátor, který namíchal jedovatý koktejl, jenž snad pomůže a pavouka velkého jako dlaň zahubí.

Tagy: