Drsný konkurenční boj? Muž na Jablonecku rozbíjí auta sekerou, podnikatel se bojí o rodinu

Muž začne sekerou mlátit, jako by se snažil rozbít co nejvíc skel.

Muž ničil auta sekerou

Policisté na Jablonecku hledají maskovaného muže se sekerou, který rozbíjí auta. Jeho řádění zachytila kamera. Vybírá si výhradně vozy, které patří firmě provozující rozhlednu s restaurací na vrcholu Tanvaldského Špičáku v Jizerských horách.

Na záznamu je jasně vidět muž v mikině s kapucí a s rouškou na tváři, který uprostřed noci se sekerou v ruce přibíhá ke dvěma zaparkovaným autům. Bez dlouhého rozmýšlení do nich začne sekerou mlátit, jako by se snažil rozbít co nejvíc skel. Po několika vteřinách běsnění zase odbíhá do směru, odkud přišel.

ČTĚTE TAKÉ: Děti nemají umírat, na to neexistuje omluva. Tragédie u Macochy rozzlobila Čechy na sítích

Restauratér Zdeněk Krametbauer už vezl do servisu tři vozy s vytlučenými skly. Je přesvědčený, že je to velmi drsný způsob konkurenčního boje. „Máme podezření na konkrétního člověka, který sem podle nás toho chlapa se sekerou posílá. Daří se nám, a to mu zřejmě leží v žaludku,“ zdůraznil Krametbauer, který rozhlednu s restaurací a ubytovnou provozuje už devět let.

Nebyla to náhoda

První auto – dodávku – mu tímhle způsobem někdo rozbil už před měsícem. Parkovala ale mimo dosah kamer, takže není jasné, zda to byl stejný člověk. „Poprvé jsem si myslel, že je to dílo nějakého vandala, kterému zrovna přišlo pod ruku naše auto. Teď vím, že to nebyla náhoda,“ řekl reportérovi u jednoho z poničených vozů, který má proražené čelní sklo.

Policisté případ vyšetřují jako poškození cizí věci, škoda na třech autech už přesáhla sto tisíc korun. „V případě dopadení pachatele mu hrozí až jeden rok odnětí svobody. Pokud by někdo měl informace k totožnosti muže ze záznamu, může je sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158,“ uvedla Dagmar Sochorová, mluvčí policie Libereckého kraje.

Restauratér je přesvědčený, že se ho někdo snaží zastrašit. Přiznal, že se to pachateli povedlo. „Máme strach. Máme tady turisty, ubytované lidi, mám tady svoji rodinu, děti. Večer chodíme běžně venčit psy, ale děti už teď večer raději samy nechodí,“ popsal s tím, že se obává, že neznámý záškodník ještě neřekl poslední slovo.

„Jsem přesvědčený, že vše bude ještě gradovat,“ dodal Krametbauer. Za pomoc s odhalením pachatele nabízí dvacet tisíc korun. „Tady na horách se všichni známe, takže jsme se složili na odměnu, byli bychom moc rádi, kdyby se pachatel našel,“ doplnil.

Tagy:
sklo Liberecký kraj pátrání Jizerské hory Česko sekera Tanvaldský Špičák videokamera okres Jablonec nad Nisou napadení