Ničivé tornádo připravilo rodinu z USA o všechno. Lovec bouřek je zachránil na poslední chvíli

Kasey Lambertová se synem unikli řádícímu tornádu.

V Texasu řádilo tornádo

Americký stát Texas od poloviny týdne trápí drsné počasí, oblastí se prohnaly přívalové deště a tornáda. Živel zničil i dům Kasey Lambertové, která utíkala před tornádem se svým synem. Na holé pláni je zachránil lovec bouřek, který je vzal do auta, uvedla CNN.

Texas zasáhly přívalové deště, které vedly k masivním záplavám. Na mnoha místech se zformovala také ničivá tornáda, která v kombinaci s bouřkami vytvořila nebezpečnou živelnou smršť.

Tornádo devastovalo domy mimo jiné i ve městě Hawley. Když se rotující sloupec vzduchu objevil na horizontu, byl v akci i lovec bouřek Freddy McKinney. Muž jel autem a sledoval postupující tornádo, rekapituluje jeho příběh CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko zasáhnou bouřky a prudké lijáky. Podívejte se, kde budou řádit nejvíc

A vyskytl se ve správný čas ve správném místě. Jeho adrenalinové dobrodružství se změnilo v záchrannou misi. Na pláni před sebou totiž McKinney najednou spatřil skupinu prchajících lidí. Muže, ženu, dvě děti a psa.

McKinney zareagoval hbitě. „Naskočte dovnitř,“ křičel.

Americká CNN posléze zjistila, že rodině tornádo zničilo dům. Při útěku před živlem jim tak McKinney bez nadsázky zachránil život.

„Vzpomínám si na zvuk rozsypaného skla a pak na hroutící se cihly. Padaly na nás,“ popsala hrůzný zážitek zraněná Kasey Lambertová.

Ještě hůře dopadl její syn Lane, který má pohmožděný obličej. Zranění ale podle všeho nejsou vážná. Chlapec už dokonce o hrůzném zážitku vtipkoval.

„Alespoň mě tornádo vyneslo sedm metrů vysoko,“ prohlásil.

Živel ještě neustoupil

Web CBS News informoval, že záchranáři museli z vody zachraňovat stovky lidí. Milionům lidí nadále hrozí nebezpečí a riziko evakuace. Bezpečnostní složky musely občany zachraňovat i ze střech.

Ve městě Conroe severně od Houstonu záchranáři vjeli na člunech do několika čtvrtí, odkud odváželi místní obyvatele a jejich domácí mazlíčky. Čtvrti a podniky v Livingstonu, který leží severovýchodně od Conroe, byly zaplaveny.

Ve městě College Station byla ve čtvrtek zachráněna řidička ze sloupu veřejného osvětlení, na který vylezla, když auto, s nímž vjela na parkovišti do vysoké vody, odplavil proud.

Tagy: