Meghan nepochopila Alžbětinu tradici. Proč mám zdravit, nejsem za to placená, zlobila se

Vévodkyně Meghan podle zdroje z okolí britské královské rodiny nikdy nepochopila smysl zdravení veřejnosti. Britský web Express informoval, že si manželka prince Harryho sice užívala pozornost, která se jí dostávala, ale neporozuměla tomu, proč za aktivitu není placena. Tvrzení přišlo jen pár dnů potom, co se princ Harry s vévodkyní Meghan vrátili do Spojených států po pohřbu královny Alžběty II.

První oficiální cesta vévodkyně ze Sussexu a prince Harryho vedla do Austrálie, kde pár zaznamenal úspěch díky neformálnímu přístupu Meghan. Na okolí působila jako svěží vítr. Podle bývalého tajemníka komunikace v Kensigtonském paláci Jasona Knaufa však byla cesta velmi náročná a v zákulisí panovala o poznání horší nálada, a to právě kvůli chování vévodkyně.

Meghan podle britského deníku Express neporozuměla tomu, proč se má zdravit s neznámými lidmi. Stěžovala si také, proč za své aktivity nedostává výplatu. „Nemůžu uvěřit tomu, že za tohle nejsem placená,“ pronesla podle deníku při jedné příležitosti.

Tradici zavedla Alžběta II.

Vycházky, kde se členové britské královské rodiny zdraví s veřejností, zavedla Alžběta II. v 70. letech minulého století. Předtím panovníci ulicemi pouze projížděli v autech a lidé doufali, že je alespoň na chvíli zahlédnou. V roce 1970 se ale královna rozhodla, že chce své příznivce osobně pozdravit a prohodit s nimi pár slov.

Vztahy Harryho s jeho bratrem Williamem jsou dlouhodobě napjaté, přesto se kvůli pohřbu Alžběty II. shledali poprvé od března 2020. Společně také pozdravili veřejnost poblíž hradu Windsor. Vévodové ze Sussexu a následník britského trůnu princ William s princeznou Catherine jsou britským bulvárem označováni jako „skvělá čtyřka.“

Podle dostupných informací si princ William s Catherine, princeznou z Walesu, kvůli odjezdu Harryho a Meghan do USA v roce 2020 oddechli. Spory mezi Harrym a královskou rodinou se však mohou vyostřit, jelikož mladší z bratrů plánuje vydat své memoáry. Obsah knihy má být údajně výbušný a nikdo neví, co vše vévoda ze Sussexu napsal. Král Karel III. navíc dětem vévodů odmítl udělit titul „Jeho královská výsost“.

Tagy: