V Českých Budějovicích se prohánělo stádo krav. Zvířata zaměstnala policisty na tři hodiny

V Českých Budějovicích se mezi paneláky prohánělo stádo krav

Krávy na útěku

Stačilo zastavit na červenou a malé stádo krav vyrazilo za dobrodružstvím do Českých Budějovic. Jejich touha po svobodě byla pořádná, policisté i hasiči je naháněli tři hodiny. Majitele stáda nyní čeká dohra se strážníky.

Pořádný rozruch zažili obyvatelé sídliště Vltava v Českých Budějovicích. Mezi paneláky jim totiž běhaly krávy. Když řidič vozu zastavil na červené, zvířata využila příležitost k útěku a prchla z pravděpodobně špatně zajištěného přívěsu auta.

Tři krávy a jedno tele ucítily závan svobody a rozběhly se k nedaleké hospůdce. „Seděl jsem na lavičce a najednou vyběhlo tele, nebo mladej bejk a policajti za ním,“ popsal svědek. Nejprve se malé stádo drželo spolu, poté se ale zvířata rozdělila. Část z nich se vydala na procházku k řece a další zamířila k nákupnímu centru. „Kdyby ty bejky nechali proběhnout volně, tak by to asi dopadlo líp,“ řekl svědek události.

Zvířata komplikovala dopravu

Stádo zvířat komplikovalo dopravu, přestože krávy, jako by znaly dopravní předpisy, se zařazovaly do pruhů podle pravidel. Netradiční odchyt zaměstnal jak policisty, tak strážníky městské policie a k tomu ještě českobudějovické hasiče.

„Na místě spolupracovali také s veterinářkou, která musela některé kusy uspat, aby mohly být naloženy zpět do auta,“ sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů. Celý zásah skončil po půl sedmé večer u českobudějovického výstaviště úspěšným odchytem všech zvířat. Jejich majitele teď čeká ale nepříjemná dohra u strážníků městské policie.

Tagy: