Michopulos: Kalousek neumí odejít z politiky. Jeho „poštěkávání“ značí, že má poškozené ego

Odborník na politický marketing Petros Michopulos

Petros Michopulos a Marek Stoniš o TOP 09 a SPD

Bývalý ministr financí a spoluzakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek kopíruje „divnou hru“ Miloše Zemana a Václava Klause, když není schopný s grácií odejít z politiky. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl odborník na politický marketing Petros Michopulos. Kalousek by se podle něj měl rozhodnout, jestli chce založit novou stranu, nebo se stát politickým komentátorem.

Už nějakou dobu se spekuluje, jestli někdejší ministr financí a spoluzakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek založí vlastní stranu. On sám v listopadovém rozhovoru pro CNN Prima NEWS přiznal, že se mu po politice stýská. „Svůj politický návrat jsem nikdy nevyloučil. Současně to ale neznamená, že bych se na něj klepal jako pes na jitrnici. Prostě to jenom nechci vyloučit. Je možné, že se někdy budu o návrat do politiky ucházet. Také je možné, že nikoliv,“ řekl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdo chce psa bít, hůl si najde, brání se Fiala kritice. Vysvětlil svá slova o akcionářích ČEZ

Odborník na politický marketing Petros Michopulos míní, že Kalousek nedokáže opustit politiku. „Vidím u něj jednoznačně stejnou trajektorii jako u Miloše Zemana a Václava Klause, to znamená neschopnost odejít z politiky. Miroslav Kalousek je člověk, který zjevně nedokáže definitivně odejít s nějakou grácií. Předvádí nám to každý den,“ řekl Michopulos ve vysílání CNN Prima NEWS.

Podle něj by se někdejší ministr financí měl rozhodnout. „Ať tu stranu klidně založí a změří síly s lidmi, které kritizuje, nebo ať definitivně řekne, že politické ambice nemá a stane se politickým komentátorem. To by bylo fér, ale ta divná hra, kterou kopíruje podobně divné hry Miloše Zemana a Václava Klause, začíná být trošku otravná,“ sdělil Michopulos.

Kritizoval také jeho vyjadřování na internetu. „To poštěkávání na sociálních sítích vůči vlastní straně začíná vypadat spíš jako poškozené ego a nezvládnutí toho odcházení,“ dodal.

Šéfredaktor měsíčníku To Marek Stoniš vidí ale chybu na straně TOP 09 a její předsedkyně Markéty Pekarové Adamové. „TOP 09 není schopna využít jeho erudice a kompetence ve vztahu k veřejným financím. To je chyba,“ uvedl Stoniš. Dodal, že si není jistý, zda Kalousek založí vlastní stranu. „Jestli to není spíš taková figura: ‚Dávejte si pozor, dělejte něco!‘,“ spekuloval Stoniš.

Tagy: