Ministryně životního prostředí Hubáčková předala Fialovi rezignaci. Čeká ji operace

Ministryně Hubáčková končí

Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (za KDU-ČSL) v úterý předala svou rezignaci premiérovi Petru Fialovi (ODS). Informovala o tom Dominika Pospíšilová z tiskového oddělení ministerstva. Hubáčkovou má ve funkci nahradit lidovecký místopředseda Petr Hladík.

Hubáčková rezignaci oznámila ze zdravotních důvodů v pondělí. Řekla, že ji čeká operace a po ní čtyři až šest měsíců rekonvalescence, což mimo jiné omezí její schopnost cestovat. Považuje to za vážnou překážku zejména v době českého předsednictví v Radě Evropské unie.

Fiala by měl rezignaci a zároveň Hladíkovu nominaci v dohledné době doručit prezidentovi Miloši Zemanovi. Hlava státu podle vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky přislíbila, že i s ohledem na předsednictví provede výměnu v čele ministerstva rychle.

Hladík je předsedou komise pro životní prostředí KDU-ČSL, spolu s Hubáčkovou připravoval ekologickou část programu koalice Spolu a za agendu životního prostředí zodpovídal v Brně.

Tagy:
Marian Jurečka Miloš Zeman ODS Petr Fiala Evropská unie KDU-ČSL ministr životního prostředí Petr Hladík Anna Hubáčková Ministerstvo životního prostředí České republiky