Tři mladíci zbili muže v centru Prahy do bezvědomí. Odcizili mu věci za 40 tisíc

Napadení muže v centru Prahy.

Trojice mladíků napadla v centru Prahy muže

Trojice útočníku ve středu večer do bezvědomí zmlátila muže procházejícího ulicí Na Moráni v centru Prahy. Mladíci napadenému sebrali mobil, doklady a další majetek ve výši 40 tisíc korun. Policisté pachatele dopadli v tramvaji.

Policii zavolal k místu činu kolemjdoucí, který našel napadeného muže zakrveného a v bezvědomí poblíž Palackého náměstí. Pohotovostní jednotka muži ošetřila zranění a z preventivních důvodů přivolala i záchranáře. Během ošetření se od muže policisté dozvěděli, že byl napaden, přišel o telefon, doklady a další věci, které v rozrušení nebyl schopen upřesnit.

Strážníci získali popis trojice podezřelých, celý incident zachytily kamery na jednom z domů. Všimla si jich jedna z hlídek na Praze 1 v tramvaji jedoucí z místa činu směrem do Spálené ulice.

„Během několika okamžiků byla trojice mladíků zadržena přímo v tramvaji, bez použití donucovacích prostředků. Na zemi pod sedačkami pak policisté nalezli i některé z osobních věcí napadeného,“ uvedla policie. Celkovou škodu vyčíslila na více než 40 tisíc korun.

Kriminalisté nyní vyšetřují motiv napadení. Trojici jednadvacetiletých mužů za něj hrozí až deset let vězení.

Tagy: