Mrazivé video: Dívka se na festivalu v Izraeli ukrývala sedm hodin mezi mrtvými těly

Oběti masakru na festivalu v Izraeli.

Návštěvníci hudebního festivalu utíkají před střelbou

Sedm hodin se musela Lee Sasiová ukrývat pod těly těch, kteří byli zabiti při děsivém útoku na hudebním festivalu v Izraeli. Dívka mrazivý moment zaznamenala na kameru. Na sociální síti byla uveřejněna i konverzace, v níž přeživší dívka popisuje strašlivý zážitek z festivalu přepadeného teroristy z hnutí Hamás. Ona a dalších zhruba třicet účastníků se schovali v krytu. Po několika hodinách hrůzy se z něj dostalo ven pouze deset živých.

Zhruba tři tisíce návštěvníků přilákal hudební festival v Izraeli poblíž Pásma Gazy nedaleko kibucu Re’im. Většina z účastníků byli mladí Izraelci, připomíná web New York Post. Na akci v sobotu ráno vtrhli ozbrojení útočníci z Hamásu, čímž započal největší teroristický útok, jaký Izrael pamatuje.

ČTĚTE TAKÉ: Nezabíjejte mě, křičela Noa. Teroristé ji unesli z festivalu hrůzy v Izraeli, otec je zničený

Útočníci začali střílet do nevinných civilistů, kteří se rozutekli, většina z nich běžela do sadů a mezi keře, nakonec si útok podle webu BBC vyžádal na 260 životů, přičemž tento počet nemusí být konečný. Mezi těmi, kteří masakr přežili, je Lee Sasiová, jež se podělila o svůj hororový zážitek.

Ukrývala se sedm hodin mezi mrtvými těly

Sasiová a zhruba dalších třicet lidí před střelbou utekli do protileteckého krytu. Bojovníci z Hamásu je ale objevili a začali střílet. „Do krytu, který neměl dveře, stříleli a házeli granáty,“ napsala kamarádce ve zprávách, jež na Instagramu zveřejnila reportérka Natasha Raquel Kirtchuk Gutmanová.

Na sociální síti bylo k příspěvku přiloženo také video, na němž Sasiová zachytila děsivý okamžik, kdy musela ležet mezi těmi, kteří byli útočníky zavražděni. „Sedm hodin jsem se ukrývala v protileteckém krytu mezi mrtvými těly,“ popsala dívka,

Když o několik hodin později přišli na pomoc izraelští vojáci, ven z krytu se dostala jen hrstka lidí. „Dovnitř vešlo asi třicet až pětatřicet živých, ven se nás dostalo pouze deset. Měli jsme štěstí,“ uvedla Sasiová, které se jako zázrakem nic nestalo.

Na internetu se objevuje čím dál více děsivých videí a příběhů, na kterých útočníci z Hamásu brutálně vraždí izraelské občany. Podle stanice CNN pocházejí z oblasti, kde se konal hudební festival.

VIDEO: Ozbrojenci z Hamásu střílejí účastníky festivalu

Tagy: